Închide

Salonul care își donează încasările o dată pe lună și pictori clujeni adună bani pentru copiii cu autism

ActualitateSocial by Actual de Cluj - Mar 09, 2017 0 558

Managerul unui salon de înfrumusețare din Cluj donează în ziua de 13 a fiecărei luni încasările salonului pentru asociații sau fundații care se ocupă, în special, de copiii defavorizați. Asociația Autism Transilvania e una prin intermediul căreia copiii care suferă de tulburări din spectrul autist beneficiază de terapii specializate din partea a 34 de terapeuți/profesori și a peste 20 de voluntari. Cele două inițiative se reunesc luni pentru un eveniment caritabil. Echipa 13 cu Atitudine sărbătorește trei ani de activitate cu implicare socială, iar evenimentul care marchează momentul adună picturi donate de artiști clujeni – banii din vânzarea lor vor merge către Asociația Autism Transilvania.

Evenimentul ”Dare to Share” are loc anual, în luna martie, la Cluj-Napoca și se adresează atât celor familiarizați deja cu proiectul 13 cu Atitudine, cât și celor care doresc să facă primul pas pentru a ajuta copiii cu situații speciale din comunitatea clujeană.  Seara caritabilă are loc luni, 13 martie, la restaurantul Chios Social Lounge din Parcul Central.

13 cu Atitudine este un proiect caritabil lansat în 2014 de către Ramona Mîndru, manager al unui salon de înfrumusețare din Cluj. „Pe parcursul celor trei ani de când a fost lansat proiectul, am strâns peste 30 000 de euro, bani care știm că au ajuns acolo unde era nevoie de ei. Dincolo de aspectul financiar, sunt bucuroasă că am reușit să găsesc o modalitate de a-i face pe cei din jurul meu să conștientizeze cât de important este să te implici, așa cum poți tu. O dată pe lună, în data de 13, toți angajații salonului sunt voluntari, toate încasările salonului fiind donate către cauza aleasă în luna respectivă. Anul acesta, am mers puțin mai departe și i-am încurajat pe fiecare să găsească singuri câte un caz căruia să îi dedicăm ziua de 13. Mai mult, am reușit să creăm în jurul nostru o comunitate de oameni care sunt devotați cauzelor și care ne ajută cu prăjituri, fotografii sau cu alte lucruri de care avem nevoie pentru ca atmosfera de la salon să fie una cât mai plăcută”, a spus Ramona Mîndru, inițiatoarea proiectului și Catwalk by Ramona Mîndru.

În cadru evenimentului ”Dare to Share” din acest an va avea loc și o expoziție de pictură cu tablouri semnate de artiști precum Ramona Raus, Ovidiu Avram, dar și pictori renumiți de la Fabrica de Pensule, precum: Maria Balea, Dragoș Bădiță, Mihaela Buhaev, George Crîngașu, Maxim Liulca și Anna Olenicenco. „Tablourile au fost donate de autori, iar banii obținuți din vânzarea lor vor merge tot spre cauza copiilor cu autism. Trupa pop rock/electro Royal Avenue va susține un recital, după încheierea sesiunii de strângere de fonduri”, precizează organizatorii.

Despre acțiunile 13 cu Atitudine și Asociația Autism Transilvania citiți și:

8 Martie şi primăvara de lângă noi. Celălalt fel de “Mărţişoare”

și

FOTO/VIDEO Locul unde muzica are culoare. Vizită în centrul unde copiii cu autism învaţă mai bine lumea

Nici un comentariu

Scrie un comentariu