Închide

Rosal scoasă din cărți la Cluj. Brantner ia licitația de 35 de milioane de euro organizată pe final de mandat a lui Boc și adjudecată după câștigarea alegerilor

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 15, 2016 0 911

Trei firme s-au bătut pentru contractul de salubrizare stradală și dezăpezirea Clujului, relicitat de primăriei după ce în 2014  a atribuit contractul unor firme cu ofertă neconformă, iar în 2015 a anulat procedura. Contractul licitat în 6 aprilie 2016 a fost adjudecat pe ambele sectoare și opt ani firmei Brantner-Vereș, în detrimentul asocierii de firme din grupul RER și a Rosal Grup, potrivit unui anunț făcut astăzi de primăria clujeană. Urmează o perioadă de contestații până în 25 iulie, după care, dacă nu sunt probleme administrația locală poate bate palma cu firma câștigătoare, la o valoare totală a contractului de peste 35 milioane euro (peste 158 de milioane lei).

Da, ați greșit de două ori la salubritate -modelul de bune practici de la instanță pentru primăria Cluj. Ce va face primarul

2015 cu noroc? Se reia licitația de 30 de milioane de euro pentru salubrizarea stradală. Actualizată cu rata inflației

Stop joc la salubritate. Au suflat și-n iaurt după primul eșec și au anulat licitația pentru potul de 140 de milioane de lei

Deși Consiliul Local a refuzat în primă fază să prelungească contractele de salubrizare stradală din Cluj care expirau în toamna lui 2014, la cerea societăților, Rosal și Brantner se ocupă și acum de salubrizarea orașului pe vechile contracte încheiate în 2006. Pentru că primăria n-a reușit să adjudece corect noua licitație organizată în 2013, apoi pe cea din 2015, forul local a prelungit contractele pentru ca Clujul să nu aibă probleme.

Anul acesta, administrația locală a relansat licitația în 6 aprilie. Cu termen limită de depunere a ofertelor, 7 iunie. Și tot așa de repede a și adjudecat-o, potrivit unui anunț făcut astăzi, 15 iulie. Contractul a fost licitat pe două sectoare și a fost adjudecat către asocierea Brantner Servicii Ecologice – Compania de Salubritate Brantner-Vereș. Contractul licitat s-a cifrat la peste 158 de milioane lei, din care peste 80,7 milioane lei pe lotul I și peste 77,4 milioane lei pe lotul II. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Pentru a stabili acest lucru, s-a realizat un punctaj care a luat in calcul atat prețurile unitare pe tipuri de lucrari, cat si investițiile asumate de catre furnizorul de servicii, respectiv valoarea redevenței pe care acesta se obliga sa o achite municipiului Cluj-Napoca pentru concesionarea serviciilor de salubrizare si deszapezire.

La licitație a mai participat compania Rosal pe ambele sectoare și companii din grupul de firme RER, RER Ecologic Service Oradea (pe lotul II) și Asociarea RER Ecologic Service Buzău -RER Ecologic Service București, Rebu SA.

Potrivit primăriei, comisia de evaluare a declarat neconformă și a respins oferta depusă de Asociarea RER Ecologic Service Buzău -RER Ecologic Service București, Rebu (pentru lot 1), deoarece aceasta nu a corespuns caietului de sarcini din punct de vedere tehnico-financiar.

„În cadrul noului contract furnizorul de servicii va asigura, conform caietului de sarcini 3.500 de noi coșuri de gunoi montate pe stâlpi, dintre care 1.900 pe sectorul I si 1.600 de sectorul II, respectiv 200 de coșuri de gunoi pe picior (in piețe publice și zone pietonale), suplimentar la cele care există deja în municipiu. De asemenea, operatorul de salubritate stradală are obligația de a crea un sistem electronic de evidență si gestionare a sesizărilor, care să permită intervențiile punctuale pentru remedierea oricăror disfuncții sesizate de către cetățeni, în cel mai scurt timp. Întreaga evidență a orelor de funcționare și de prestare a serviciilor va fi gestionată electronic. Pe partea de salubrizare și deszăpezire noul contract prevede obligații pentru furnizorul de servicii care vor asigura un standard calitativ european, cu utilaje de ultimă oră și un sistem de monitorizare îmbunătățit”, a precizat Biroul Mass media al primăriei.

Termenul pentru depunerea contestațiilor este data de 25 iulie 2016, dupa care se va putea trece la semnarea noului contract.

Compania Rosal a fost scoadă din cărți și la capitolul spații verzi, primăria atribuind noul contract către Garden Center Grup. Deși a contestat procedura și a obținut și o decizie a intanței pentru anularea rezultatului și continuarea procedurii, administrația locală încă nu a anunțat cum a pus în aplicare respectiva dezicie a instanței. Sau daca firmei  Garden Center Grup i s-a readjudecat contractul.

Confuzie la spațiile verzi: “dinozauri din buxus” sau “monopol”?

Oficial, Rosal a pierdut spațiile verzi din Cluj. Primăria a semnat contractul cu firma “tătucului” spațiilor verzi din București

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.