Închide

România participă prima dată după 5 ediții la Bienala de Creație Tânără Contemporană, artiștii vin din Cluj

Cultură by Actual de Cluj - oct. 09, 2017 0 426

România participă în premieră la Bienala de Creație Tânără Contemporană din Franța, prin nouă artiști din Cluj.

România participă în premieră la Bienala JCE –  Jeune Creation Europeene (Bienala de Creație Tânără Contemporană), ajunsă la a șasea ediție. Orașul Cluj-Napoca e cel care reprezintă țara, prin fundația culturală Intact din Cluj-Napoca, al cărei director este pictorul clujean Florin Ștefan. Vor fi prezenți la Montrouge cu lucrări artiștii Silvia Amancei și Bogdan Armanu, Andreea Anghel, Liliana Basarab, Catalin Burcea, Irina Dumitrascu Măgurean, Oana Năstăsache, Vlad Olariu și Dani Gherca. În total JCE adună la un loc 56 tineri artiști europeni din Letonia, Danemarca, Franța, Italia, Spania, Portugalia și România într-o bienală de artă contemporană ce face turul acestor șapte țări.

Centrul cultural Beffroi de la Montrouge este punctul de plecare și de lansare al Bienalei JCE care, timp de doi ani, va tranzita fiecare din orașele europene partenere — Hjorring din Danemarca, Cesis din Letonia, Como din Italia, Cluj-Napoca din România, Figueras din Spania, și Amarante din Portugalia, cu o serie de expoziții inedite ale artiștilor selecționați.

Expoziția inaugurală a Bienalei va avea loc la Montrouge din 12 octombrie până în 1 noiembrie, iar la Cluj-Napoca ajunge în noiembrie-decembrie anul viitor. Florin Ștefan, pictor și profesor universitar la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, directorul galeriei de artă Spațiu Intact și directorul Fundației Culturale Intact. Florin Ștefan este reprezentat în Franța de Galeria Anne-Sarah Bénichou de la Paris.

Bienala JCE de la Cluj se va desfășura la Centrul de Interes, cel mai nou și mai mare centru independent dedicat artei și culturii contemporane, coordonat de o federație de instituții artistice. Centrul de Interes numără nouă galerii și spații de proiecte, trei spații de rezidență artistică, 24 de ateliere de creație desfășurate pe o suprafață totală de 3 000 de metri pătrați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare