Închide

Revistă literară din Cluj veche din 1884, expoziție cu prime pagini la Budapesta

Cultură by Actual de Cluj - Apr 19, 2017 0 153

O revistă din Cluj face obiectul unei expoziții în care primele pagini ale mai multor numere sunt prezentate într-o galerie din Budapesta.

E vorba de revista Tribuna, ale cărei prime pagini sunt expuse la galeria IX din Budapesta, de mâine seară, când are loc și vernisajul. Expoziția este realizată de Asociaţia Artiştilor Gravori şi Litografi din Ungaria cu sprijinul Institutului Cultural Român Budapesta și va fi deschisă de Mircea Arman, directorul revistei, și de András B. Vágvölgyi, scriitor şi regizor. „Numărul fiecărei apariții a revistei Tribuna este ilustrat pe prima pagină cu lucrări de pictură, grafică, sculptură sau instalații ale artiștilor români contemporani, ca o invitație la lectură de nerefuzat. Revista Tribuna este o publicație culturală bilunară, actuala serie apare din 2002. Tribuna se revendică de la ziarul înființat în 1884 la Sibiu de Ioan Slavici, care a cunoscut mai multe serii de apariție până în prezent, la București, Arad, Cluj ori Brașov. Cea mai cunoscută serie este cea inaugurată în martie 1957, în care au debutat personalități marcante ale literaturii române, între care Nichita Stănescu, Ioan Alexandru, Ana Blandiana sau Augustin Buzura, Tribuna definindu-se drept una din cele mai influente reviste literare românești”, explică curatorii expoziției.

Revista de la Cluj are 36 de pagini și apare în data de 1 și 16 a fiecărei luni. Expoziția poate fi vizitată până în 4 mai.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu