Închide

Revin cooperativele la Cluj. Şi fac vânzări de milioane de euro

EconomieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - nov. 21, 2017 0 688

O cooperativă agricolă din Cluj livrează zilnic circa 30.000 de litri pe lapte şi trimite lunar circa 200 de bovine spre abatorizare şi 75-100 de viţei la export, scrie ZF.ro.

Cooperativa agricolă Someş Arieş are sediul în Apahida, e formată din circa 70 de mem­bri şi a ajuns la vânzări anuale de aproape 5 milioane de euro. „Ne-am organizat în cooperativă că să putem sta la masă cu bogaţii. Rolul nostru este să adunăm pro­duc­ţiile în ciorchine ca să le punem mai bine în valoare. Fără asociere, jumă­tate dintre membrii cooperativei ar fi dis­părut. Când negociem materiile prime agricole pentru 10.000 de hec­ta­re obţinem oferte cu între 15% şi 50%mai ieftine decât ar putea ne­gocia un fermier individual”, a spus Dan Ţandea, preşedintele coope­rati­vei agricole Someş Arieş.

Ştirea integrală poate fi găsită AICI

Nu este singura iniţiativă de acest fel la Cluj: cooperativa agricolă Lunca Someşul Mic, cu sediul în Dezmir, livrează circa nouă camioane de legume pe săptă­mâ­nă retailerilor Profi, Kaufland, Penny Market şi Mega Image din regiune. Anul trecut, vânzările cooperativei depă­şeau un milion de lei, potrivit datelor publice. Asocierea este formată din 13 membri coope­ra­tori, care cultivă legume pe o suprafaţă totală de 70 de hec­ta­re.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare