Închide

Revin bărcile pe Someş

Actualitate by Kristina Reştea - aug. 10, 2017 0 343

Dacă vi s-a făcut poftă de plimbat cu barca pe râu în Cluj-Napoca sau nu aţi apucat să testaţi ambarcaţiunile de Someş Delivery, organizatorii evenimentului ţinut anual pe o porţiune de Someş anunţă că revin cu „infrastructura”. Acţiunea are loc în acest final de săptămână, ca parte a proiectului Someș Sunt Riveran, organizat de Centrul Cultural Clujean. Amintim că Someşul e încă în aşteptarea soluţiilor de reamenajare – concursul de soluţii pentru masterplan a fost lansat, iar rezultatele se vor afla în toamnă.

„În weekend-ul 12-13 august readucem ambarcațiunile ușoare pe Someș, între Podul Garibaldi și Podul Zburător (Podul Albastru), pentru a sublinia încă o dată potențialul de utilizare ca agrement pe apă a acestui segment de râu”, anunţă organizatorii Someş Delivery. Punctele de îmbarcare pentru plimbările pe apă vor fi Pontonul pe Someș din zona Sălii Sporturilor “Horia Demian” și Debarcaderul din zona “La Butuci”. Aceste două amenajări temporare au fost construite pentru ediția din acest an a Someș Delivery, din luna iunie, cu scopul de a aduce oamenii mai aproape de apă și de a testa noi utilizări ale Someșului din Cluj. Se reactivează și terasa, adiacentă zonei de activități pe apă, cu sprijinul Cotton Club.
Programul plimbărilor pe apă în cele două zile va fi între 10.00 am – 20.00 pm, iar închirierea
ambarcațiunilor se face gratuit.

Vă reamintim cum a arătat Someşul cu bărci:

FOTO/VIDEO. S-au adus bărci pe râul care traversează oraşul. Cum se vede apa, de pe malul Someş Delivery

Aflat la a doua ediție, Someș Sunt Riveran este organizat de Centrul Cultural Clujean sub forma unui eveniment (platformă) ce reunește toate inițiativele din oraș care aduc Someșul în discuție. Ediția din acest an se va desfășura între 11 și 13 august în mai multe zone adiacente râului Someș Mic.

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu