Închide

Repetiţie la Filarmonica Transilvania, deschisă pentru surzi şi persoane hipoacuzice

ActualitateSocial by Actual de Cluj - nov. 10, 2017 0 283

Repetiţia Filarmonicii de Stat Transilvania se deschide pentru surzi şi persoane hipoacuzice. Proiectul intitulat ”Muzica este a tuturor! Și a surzilor!(?)” le oferă şi acestor persoane posibilitatea să perceapă lumea muzicii într-un mod aparte. Repetiţia are loc în 15 noiembrie, după un ce în august s-a desfăşurat un proiect similar: turul orgilor.

„Cu ajutorul instrumentiștilor din cadrul filarmonicii vom descoperi împreună lumea muzicii: vom face cunoștințe cu instrumentele muzicale, vom simți vibrațiile acestora și oferim posibilitatea participanților curioși să încerce instrumentele muzicale. Pe parcursul repetiției surzii și persoanele hipoacuzice vor lua loc pe scenă, direct în orchestră. În timp ce instrumentiștii cântă, noi vom fi atenți la vibrațiile emise de instrumentele muzicale. După repetiție, asistați de interpreți de limbaj mimico-gestual vom vizita sala de concerte și vom descoperi caracteristicile locurilor destinate publicului. Imediat după eveniment, vom avea o sesiune de întrebări și discuții”, explică organizatorii.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Muzica este a tuturor! Și a surzilor!(?)”, inițiat cu scopul de a introduce surzii și persoanele hipoacuzice din Transilvania în lumea muzicii. Workshopurile organizate în premieră în România sunt gratuite în Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Odorheiu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. Implementarea proiectul este susținută de Fundația Communitas, cu ajutorul Asociației Naționale a Surzilor din România – Filiala Cluj, Filarmonica de Stat ”Transilvania”, UBB Cluj  – Catedra de Pedagogie Muzicală, și Asociația Deaf Health Care Center în calitate de parteneri strategici.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu