Închide

Regizor clujean chemat la festival de film în Polonia ca să învețe cum funcționează piața internațională a filmului

Cultură by Actual de Cluj - aug. 04, 2017 0 175

Prezență clujeană la festivalul internațional de film de la Wroclaw din Polonia. Festivalul a debutat ieri, durează până la mijlocul lunii, a ajuns la a 17-a ediție și include retrospective, proiecţii speciale, completate de concerte, proiecţii cu muzică live și proiecţii în aer liber. Iese în evidență în peisajul festivalurilor de film prin faptul că aduce în prim plan regizori care merg contra curentului.

Atelierele „Studio Nowe Horyzonty” (5-8 august), unul dintre punctele importante din programul Festivalului, reprezintă o iniţiativă dedicată tinerilor profesionişti din domeniul cinematografiei, dornici să acumuleze cunoştinţe pe tema funcţionării pieţei internaţionale a filmului. Atelierele sunt susţinute de experţi în domeniu – regizori, producători, agenţi de vânzări sau programatori de festivaluri. Această a opta ediţie a atelierelor va aduce cu sine cea de-a şaptea participare românească: organizatorii au dorit ca şi în 2017 să aibă invitaţi profesionişti din România – în acest an vin regizorul clujean Cristian Pascariu și producătoarea Cristiana Mitea.

Cristian Pascariu a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, secția Cinematografie Fotografie Media. Filmul său de diplomă, Beţisoare Rock`n`roll, a câștigat „Black Pearl Award” la Abu Dhabi Film Festival 2010 și Premiul pentru Cel mai Bun Film Studențesc la Open Society Shorts 2011. Filmele de scurtmetraj realizate de Cristian Pascariu au fost selecționate la numeroase festivaluri internaționale de gen, între care Uppsala Short Film Festival și TIFF. La Wrocław, tânărul regizor român va merge, alături de producătoarea Cristiana Mitea, cu cel mai nou proiect, totodată debutul său în lungmetraj, Octombrie.
Absolventă a Universității București, Facultatea de Sociologie, Psihologie și Pedagogie, Cristiana Mitea activează de mulți ani în domeniul cinematografiei, ca producător și coordonator de evenimente, printre care Festivalul „Les films de Cannes à Bucarest”, la care a coordonat cinci ediții, începând din 2010.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare