Închide

Record la Untold, 82.000 la cel mai mare festival din țară, cei mai mulți din istorie

ActualitateTop News by Mihai Prodan - aug. 05, 2017 0 4475

Record pentru cel mai mare festival din România, care a ajuns ieri și mai mare – numărul celor prezenți la a doua zi de Untold, o zi de vineri, a ajuns la peste 82.000, conform estimărilor organizatorilor – un record pentru toate cele trei ediții ale festivalului de până acum.

De altfel, a fost atât de multă lume, încât pentru prima dată de când e organizat festivalul scena interioară de la Sala Polivalentă a fost arhiplină – a fost nevoie să se blocheze accesul înăuntru iar festivalierii s-au așezat la coadă în speranța că vor ieși alții ca ei să poată intra. Motivul – în sală a mixat Solomun, mult așteptat de fani, care au făcut locul neîncăpător.

În total ieri au mixat la Untold 40 de artiști, între care pe scena principală Jasmine Thompson, Vama, Ellie
Goulding, Lost Frequencies, Don Diablo, Dimitri Vegas & Like Mike și Tujamo. În total în campusul festivalului au intrat ieri, conform estimărilor organizatorilor, peste 82.000 de festivalieri – și vă putem spune că în multe locuri afluxul de oameni a fost masiv.  Dj-ul olandez Don Diablo a fost unul dintre artiștii doriți de fanii festivalului Untold: a mixat pe scena principală de pe Cluj Arena în fața a zeci de mii de persoane și, impresionat de numărul mare de fani, dar și de energia lor, artistul a repetat de mai multe ori, în limba română, „Te iubesc România”.

Una dintre surprizele plăcute ale serii a fost showul trupei Vama, care a concertat la scena principală în fața a zecilor de mii de tineri din întreaga lume, făcându-și în acest fel debutul pe scena festivalurilor internaționale. De altfel solistul Tudor Chirilă își manifesta aseară scepticismul cu privire la locul trupei la Untold, din punctul de vedere al festivalierilor – “la început ne-am gândit că oamenii o să se întrebe “ce caută ăștia aici frate, mie să-mi aducă beat-uri”.

Precedentul record de la festivalul Untold a fost anul trecut în ziua de sâmbătă, când headliner a fost aclamatul Armin van Buuren. Atunci organizatorii estimau o prezență de 80.000 de persoane. De altfel e de așteptat ca recordul de ieri să fie depășit azi, când mixează capul de afiș Armin van Buuren: acesta urcă pe scena principală de pe Cluj Arena în această noapte, de la ora 3.

Tags
author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare