Închide

Profesorul universitar luat pe sus de procurori după ce ar fi luat mită de la studenți rămâne fără job

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 04, 2017 0 338

Profesorul universitar din Cluj plasat în arest la domiciliu după ce ar fi luat zeci de euro șpagă de la studenții săi ca să-i treacă examenul rămâne fără job: universitatea i-a suspendat contractul de muncă de azi până când cazul e soluționat de autorități.

Profesorul universitar Ioan Ardelean, dus ieri de procurori în fața instanței cu propunere de arestare preventivă și apoi la domiciliu unde se află în arest 30 de zile, rămâne fără contractul de muncă, ce i-a fost suspendat azi de Universitatea Tehnică. „Conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca s-a autosesizat cu privire la cazul domnului profesor Ioan Ardelean și a decis suspendarea contractului de muncă începând cu data de astăzi, luni, 4 septembrie 2017 și până la soluționarea cazului de către organele competente. În același timp, Comisia de Etică a universității a demarat o anchetă internă, va analiza cele întâmplate și va întocmi un raport care va ține cont și de rezultatele Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj”, explică UTCN, care adaugă că „dezavuează astfel de practici, regretă cele întâmplate și va lua cele mai drastice măsuri care se impun”.

Amintim, sâmbătă ofițeri de poliție judiciară ai Serviciului Județean Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție l-au prins în flagrant pe Ioan Ardelean, profesor universitar doctor al Universității Tehnice din Cluj, în timp ce primea sumele de 450 euro și 450 lei de la mai mulți studenți în scopul facilitării promovării examenului restant la materia ‘Mecanisme I și II’. Sâmbătă ofițerii SJA au percheziționat biroul și casa profesorului, ca să strângă probe; ca urmare a acestora, în aceeași seară profesorul a fost reținut 24 de ore pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită, urmând ca duminică să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Instanța a decis însă plasarea sa în arest la domiciliu.

În imaginile din flagrant anchetatorii îl întreabă pe profesor de ce persoanele care i-au intrat în birou i-au lăsat bani. “Probabil ca să-i ajut sau ceva, eu știu în ce scop i-au lăsat? Eu i-am mai ascultat, i-am mai consultat”, a răspuns acesta într-o stare de vizibilă agitație. În birou se aflau o mulțime de plicuri cu bani, iar cei care le-au lăsat și-au trecut numele pe ele.

“În cauză sunt efectuate cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, precizează anchetatorii.

 

Citește și:

VIDEO Profesorul clujean prins ieri că lua mită de la studenți, reținut 24 de ore

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu