Închide

Primul zbor din Cluj spre mare, ieri; biletele costă 100 de euro, avionul a zburat la Constanța plin

Economie by Actual de Cluj - Iun 16, 2017 0 551

Primul zbor din acest an ce leagă Clujul de mare a fost ieri iar biletul costă dublu față de cel de tren – doar că nu faceți 12 ore până pe litoral.

Primul zbor spre mare din acest sezon, de pe aeroportul din Cluj, a fost operat ieri de BlueAir: avionul aterizează pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța iar biletele pentru următoarea cursă de exemplu, cea de duminică, costă 493 lei. Cu toate că prețurile depășesc 100 de euro pentru un zbor, avionul care a decolat ieri a fost plin – doar 6 locuri dintre cele 126 nu au fost puse în vânzare, iar restul curselor din iunie au un grad de ocupare de cel puțin 80%, spun reprezentanții aeroportului pentru actualdecluj.ro. „A fost un grad de încărcare spre 100%; doar câteva locuri rămăseseră libere, dar nu s-au pus în vânzare, au fost ocupate 120 de locuri din 126. Următoarele curse din iunie au grad de rezervare de 80-90%. E și un program convenabil, pentru că mergi joi imediat după servici și te întorci duminică seara”, spun aceștia.

 

Ruta e operată de două ori pe săptămână, joi și duminică, cu avioane Boeing 737 seria 500 ce au capacitate de 126 de locuri. Zborul durează o oră, spre deosebire de exemplu de mersul cu trenul, caz în care până la Constanța faceți o zi întreagă pe drum. Spre comparație, dacă vreți să ajungeți cu trenul pe litoral, aflați că în acest caz călătoria de 770km durează nu mai puțin de 16 ore – aceastaă dacă găsiți o rută directă, căci aveți și varianta în care schimbați trenul în Salva ori Dej. Prețul biletului e însă mult mai mic decât la avion: 115 lei.

Zborul intern ce conectează Cluj-Napoca de Constanța e a patra rută internă de pe aeroportul din Cluj, după cele spre București-Otopeni, Iași și Timișoara – toate operate de BlueAir iar cea spre capitală operată și de Tarom și WizzAir.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu