Închide

Presedintele Consiliului Județean Cluj i-a vandut un teren unui interlop din Alba

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 10, 2017 0 866

Conducătorul Județului a vândut un teren cu un proiect imobiliar aprobat în Cluj-Napoca unui interlop din județul Alba încasând de la acesta o sumă de bani cash de 225.000 de euro, scrie România Liberă. Procurorii DIICOT din Alba arată cu Cristian Sorin Boitor conducea una dintre cele mai importante rețele de proxenetism internațional, acționând pe relația România – Italia. Cu banii obținuți din respectivele activități, Boitor s-a făcut investitor imobiliar în Cluj-Napoca, achiziționând un tren cu un proiect imobiliar în zona Romul Ladea chiar de la președintele Consiliul Județean, Alin Tișe. Tranzacția s-a făcut cu banul jos, arată România Liberă care a mai subliniat cât de ușot interlopii ajung să se apropie de persoane importante din administrație sau poliție. Tișe a spus, citat de aceeași sursă, că nu s-a întrebat de unde vin banii și că el a tratat cu partenerii lui Boitor care erau niște tineri recomandați de alți dezvoltatori imobiliari. Chiar în momentul în care a despus banii la bancă, s-a descoperit o bancnotă falsă și a anunțat autoritățile, a mai spus Tișe.

 

România Liberă titrează că un ardelean din Blaj plecat în Italia pentru prima oară în 1999, deci în urmă cu 18 ani, a ajuns să conducă una dintre cele mai importante rețele de proxenetism care a activat în zonă, au descoperit procurorii DIICOT Alba Iulia. Este vorba de Cristian Sorin Ioan Boitor.  „Datele strânse de anchetatori arată că perioada anilor 2001-2002 a fost cea când Boitor a început să se implice în proxenetismul internațional, acționând pe relația România (de unde proveneau fetele) – Italia (unde se practica prostituția), fiind ajutat în activitățile de recrutare și de supraveghere a acestora la stradă, în Italia, și de alte persoane. De altfel, tot în Italia a ajuns un „jucător” important, iar una dintre fetele care a practicat prostituția pentru rețea le-a spus celor de la DIICOT Alba Iulia că Boitor era cunoscut în acea perioadă în zona Brescia și Reggio Emilia „ca fiind unul dintre regii străzilor”. Între timp, activitatea a fost extinsă și în țări ca Germania, Elveția sau Luxemburg, unde fetele prestau prin cluburi sau apartamente închiriate”, arată România Liberă.

O parte din banii obținuți din proxenetism au fost băgați de Cristi Boitor în afaceri imobiliare, mai exact în achiziția de terenuri. Conform rechizitoriului, pe 29 noiembrie 2013,  Boitor împreună asociații lui din zona imobiliară, Paul Buna și Ionuț Adrian Prigoană, a achiziționat în cote egale, de la Alin Tișe, în prezent președinte al Consiliului Județean Cluj, și Florin Bogdan Suciu două parcele de teren situate ambele în Cluj-Napoca, str. Romul Ladea, una în suprafață de 1.181 metri pătrați și una în suprafață de 911 metri pătrați, cu suma totală de 450.000 euro.

Cu privire la prețul de vânzare, potrivit contractului, prețul parcelei în suprafață de 1.181 mp, deținută de Tișe, a fost în sumă de 225.000 euro, care s-a achitat integral în euro, în numerar, la data încheierii contractului, anterior semnării acestuia.

Referitor la achiziția acestui teren, una din fetele grupării, audiată fiind pe 6 aprilie 2016, le-a declarat următoarele procurorilor: „… Știu că acesta (n.n. – se referă la Boitor Ioan Sorin Cristian) și-a cumpărat un teren în Cluj să-și construiască un bloc. De la Dani cunosc că, în momentul în care au cumpărat terenul, au mers toți adică Cristi Boitor, Dani Boitor, Laurențiu Lupean și Șarlea Valentin, cu o plasă cu 200.000 euro la Cluj; din câte știu, banii erau ai lui Cristi…”.

Președintele Alin Tișe a explicat pentru România Liberă contextul în care a ajuns să își vândă proiectul imobiliar din zona Romul Ladea către Cristian Boitor și asociații acestuia. „Nu a fost o relație de afaceri. Eu doar am vândut un teren către niște tineri. Nu sunt eu vinovat pentru ce a făcut Boitor. Nu mi s-a părut nimic în neregulă că au plătit cash (suma în discuție era de 225.000 de euro – n.r.) pentru că era vorba despre trei persoane care doreau să facă investiții imobiliare. Eu am discutat cu primii doi, cel de-al treilea (Boitor – n.r.) a venit doar la semnarea actelor. Recunosc că atunci m-am interesat despre cei care au venit la mine printre alți dezvoltatori imobiliari și am aflat că ei mai făcuseră un proiect, deci m-am gândit că bagă niște bani ca să dezvolte un alt proiect. Nu era nimic ilegal atunci să plătești cash. Nu mi s-a părut exagerată suma care mi-a fost adusă cash (225.000 euro – n.r.). Îmi aduc aminte că atunci când am fost cu soția să depunem banii la bancă, când s-au verificat banii s-a constatat că o bancnotă era falsă și banca a chemat poliția, iar noi am făcut plângere atunci pe loc”, a declarat Alin Tișe.

Mai multe despre rețeaua lui Boitor și relațiile sale, în România Liberă, mai jos:

Cum ajung interlopii în relații cu politicieni și polițiști. Președintele CJ Cluj a primit cash 225.000 de euro de la un proxenet | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Nici un comentariu

Scrie un comentariu