Închide

Pradă grea pentru anchetatori după perchezițiile de ieri din Cluj și alte județe: bani și aur indisponibilizați, 22 cercetați

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 10, 2016 0 371

Jumătate de milion de lei, peste 100.000 de euro, sute de dolari și peste un kilogram de aur – acesta e o parte din bilanțul sutelor de percheziții derulate ieri în mai multe județe din țară între care câteva zeci la Cluj, într-un dosar amplu în care sunt cercetate firme ce operează săli de jocuri de noroc.

Mai exact prada anchetatorilor constă în aproape 500.000 de lei, peste 100.000 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinți și 320 de kuna croați, aproape 100 de monede din aur și argint și un kilogram de aur au fost ridicați de polițiști, în urma celor 313 percheziții efectuate ieri în 29 de județe și în București, la persoane și firme din domeniul jocurilor de noroc. Anchetatorii au indisponibilizat și nu mai puțin de 77 de aparate de jocuri de noroc ce nu erau autorizate, iar opt persoane au fost reținute și 14 sunt cercetate sub control judiciar.

Amintim, ieri polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat 313 percheziții, în 29 de județe și în București. Cele mai multe percheziții au avut loc în Mureș și Cluj, la sediile și punctele de lucru a 16 firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor. Anchetatorii au descoperit 15 locații în care se organizau jocuri de noroc fără licență. „Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, persoanele în cauză ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obținute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc. Astfel, veniturile obținute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise pe rază mai multor localități din 29 de județe din țară ar fi fost diminuate prin intervenții directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice. Ulterior, sumelor neînregistrate în evidențele contabile le-ar fi fost atribuită o proveniență aparent legală, fiind reintroduse în circuitul economic ca ‘împrumut asociat’ pentru extinderea activităților în domeniul jocurilor de noroc”, explică anchetatorii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu