Închide

Planuri noi pentru realizarea celebrului Spital Regional de Urgență

ActualitateAdministrație by Cosmina Fernoaga - dec. 13, 2015 0 572

Au trecut mai bine de șase ani de când se tot fac planuri pentru realizarea unui spital regional de urgență în Cluj. Noul premier, Dacian Cioloș a anunțat că relansează planul construcției de spitale regionale în pricipalele orașe ale României, iar politicienii clujeni își fac speranțe că proiectul nostru se va număra printre primele acceptate spre fianțare, având în vedere că există un teren pe care administrația județeană l-a preluat de la Armată, în acest scop, încă de acum câțiva ani. Sunt câteva hectare de teren situate în zona Unității Militare din comuna Florești, aproape de strada Tăuțiului. Cioloş a anunţat că vor fi bugetate și se va accelera construirea a primelor trei spitale regionale, din Cluj, Iași și Craiova. Finanțarea va fi asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională și se va ridica la 320 milioane de euro.

Când a început proiectul?

Fostul președinte al Consiliului Județean, în prezent senator PNL, Alin Tișe a reamintit că a demarat acest proiect încă din vara lui 2012 când a cerut terenul de la Unitatea Militară din Florești: „Am lăsat acest proiect în cel mai avansat stadiu, dintre cele opt spitale regioanle pe care şi le-a propus Ministerul Sănătăţii, prin faptul că dispunem de un teren perfect amplasat, racordat la utilităţi. Am mai făcut şi un protocol de asociere cu Ministerul Sănătății şi cu primăriile Cluj-Napoca şi Floreşti care se angajau să participe la actualizarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic, urmând ca Ministerul Sănătăţii să pună la dispoziţia asocierii, cu titlu gratuit, toate documentaţiile tehnice – Studiu de Prefezabilitate, Studiu de fezabilitate, Studiile de arhitectură, Caietul de dotări pe camere, Proiect Tehnic Master, etc. Au fost 3 ani în care am adresat tuturor miniştrilor sănătăţii interpelări şi întrebări pe această temă, majoritatea ignorate şi lăsate fără răspuns. Mă bucur că noul Guvern relansează acest proiect, mai ales dacă avem în vedere că Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj, care în prezent deserveşte întreaga regiune de Nord Vest, are o vechime considerabilă. Structura pavilionară cu 33 de clădiri aflate chiar şi kilometri distanţă împiedică o bună desfăşurare a actului medical” – a transmis Tișe.( Foto sus: ziuadecj.ro)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.