Închide

Percheziții la Cluj în dosar de înșelăciune, mii de păgubiți cu promisiuni de muncă în străinătate

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 11, 2017 0 400

foto arhivă

Percheziții ieri în Cluj la sediul unor firme ce aparțin unei femei care ar fi înșelat mii de persoane promițându-le locuri de muncă în străinătate până când radia firmele ca să i se piardă urma.

Perchezițiile au fost derulate de polițiștii de la serviciul Investigații Criminale și de „mascații” de la Serviciul de Acțiuni Speciale; aceștia au descins ieri la sediul mai multor firme, pe baza unui mandat de percheziție, iar de aici au ridicat nu mai puțin de 4.000 de contracte de muncă, dar și alte documente.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat că, prin publicarea de anunţuri cu locuri de muncă disponibile în Germania şi Austria, persoanelor vătămate le era prezentată ca adevărată împrejurarea mincinoasă că, dacă vor achita în contul celor trei firme sume cuprinse între 550 de lei şi 700 de lei, vor pleca la muncă în cel mai scurt timp. Profitând de dorinţa persoanelor vătămate de a pleca la muncă cât mai curând, precum şi de faptul că majoritatea din acestea nu citeau condiţiile contractelor de mediere şi de secretariat încheiate cu cele trei societăţi, administratorul de fapt al celor trei firme, menţinea în eroare clienţii că vor pleca la muncă, până la expirarea perioadei precizate în contratele de mediere, după care firmele erau radiate pentru a li se pierde urma“, explică polițiștii.

Prejudiciul calculat până în acest moment ajunge la 20.000 de euro – mai exact 85.000 de lei, bani ce reprezintă sumele plătite de persoanele care au apelat la serviciile oferite de societăţile comerciale. E de așteptat însă ca acesta să crească – doar în această după-masă alte două persoane s-au declarat păgubite în acest mod. În baza unui mandat de aducere, femeia a fost prezentată la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și a fost reținută pentru 24 de ore.

Administratorul firmelor e o femeie de 43 de ani din Satu Mare, care are acum dosar penal pentru înșelăciune.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare