Închide

[P] După 10 ani de la deschiderea fabricii din Turda, MMM Autoparts continuă să se extindă

ActualitateDezvoltareDin județEconomie by Actual de Cluj - Sep 27, 2016 0 658

Compania spaniolă MMM Autoparts a început producția de componente auto într-o hală construită pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați (pe teritoriul municipiului Turda), în urmă cu 10 ani. În prezent, fabrica se desfășoară pe 10.000 de metri pătrați, aflându-se într-o continuă dezvoltare. Peste 600 de oameni lucrează aici, iar reprezentanții companiei estimează că pe fondul extinderii activității fabricii, în doi ani numărul angjaților va ajunge la peste 900.

Fabrica MMM Autoparts din Turda realizează piese pentru tubulatura motoarelor de mașini, pentru clienți precum BMW, Volvo, VW, Peugeot, Citroen, Toyota, Nissan, Dacia sau Renault. Cu o cifră de afaceri anuală de peste 50 de milioane de euro, compania și-a construit o nouă hală de producție, intenționând să acapareze noi clienți, în următorii doi ani.

MMM Group a fost fondată în 1944 de către Juan Priu Verdaguer, tatăl, respectiv, bunicul actualului director Miguel Priu şi directorului executiv Jordi Priu. „Pentru noi este o onoare să putem sărbători 10 ani de existenţă pe piaţa din România. Am luat o decizie bună în 2006 când ne-am hotărât să venim în România, aici la Turda mai ales că exista în apropiere și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi Aeroportul internațional din Cluj. Am finalizat lucrările la o nouă fabrică pentru că aveam nevoie de spaţiu. Sunt 10 ani de istorie şi pe viitor ne dorim să facem o treabă excelentă în industria automobilă”, a declarat Jordi Priu, CEO Group MMM.

14483655_1088421017859949_661922931_n

MMM Autoparts demara proiectul de la Turda în 2006, investiția în fabrica de tip greenfield ridicându-se la la peste 5 milioane de euro.

Am reușut să trecem cu bine peste criza economică şi chiar să ne mărim volumul afacerilor. Suntem foarte bucuroși că suntem la Turda, am găsit o bună colaborare din partea autorităților, un personal care este dispus să înveţe permanent. Poporul român este foarte activ, muncitor, suntem bucuroşi şi mândri că lucrăm cu oamenii de aici”, a explicat  Miguel Priu, preşedintele grupului MMM.

Miguel Priu a mai dezvăluit că MMM Autoparts și-a propus să mai angajeze aproximativ 150 de persoane, muncitori, ingineri, în domeniul achiziţiilor. Cei mai mulți angajați provind din Câmpia Turzii, Turda, Ocna Mureș și Luduș, dar și din Cluj Napoca și localitățile adiacente. Priu nu a ascuns faptul că unul dintre motivele pentru care a decis să investească în Turda se leagă de Autostrada Transilvania, care, din păcate nu a mai fost finalizată. El și-a exprimat speranța că autostrada se va realiza, totuși, în anii următori, având în vedere că transportul pieselor de mașină se efectuează exlcusiv prin intermediul camioanelor.

În viitor, Grupul MMM plănuiește să se extindă și în alte domenii de afaceri: „Dorim să profităm de toate beneficiile pe care le oferă România pentru a lansa şi alte proiecte de investiție, în viitorul apropiat”, a anunțat Daniel Prieta Duran, general manager MMM. Dacă în 2010 fabrica din Turda avea 261 de angajați și vânzări de 17 milioane de euro, în 2020 se estimează că aceasta va ajnunge la 926 de angajați și la vânzări de peste 90 de milioane de eruo.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare