Închide

O paște insolvența dar și un alt început. Clujana, prima chiriașă în noua hală a Tetarom

ActualitateEconomieTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 26, 2017 1 709

Dezastrul financiar cu care se confruntă fabrica de încălțăminte Clujana e departe de a se fi soluționat, astfel că administrația județeană (în calitate de acționar majoritar),  are în vedere un amplu proces de reorganizare. ”Pentru salvarea acestei  societăți nu avem altă opțiune decât procedura de insolvență. Toate celelalte discuții sunt inutile. Fabrica nu va avea cum să acopere datoriile pe care le înregistrează la bugetul de stat din veniturile pe care le are”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Reamintim că datoriile  Clujana se ridică la peste 12 milioane de lei. Inițial, conducerea societății negociase o eșalonare a acestei sume, dar pentru că societatea nu a mai reușit să achite ultima rată, convenția a fost anulată. Datoria uriașă crește în fiecare lună din pricina penalităților de întârziere.

Liderul administrației județene a mai informat că s-au purtat discuții cu reprezentanții Tetarom pentru găzduirea societății Clujana în noua clădire construită în parcul industrial Tetarom, de pe strada Tăietura Turcului din Cluj Napoca (foto sus). ”Hala de producție își va putea găsi un loc în noua clădire din parcul industrial Tetarom, urmând ca activele societății Clujana (majoritatea aflate în Piața 1 Mai), să le exploatăm. Sunt mai multe imobile în proprietatea Clujana, unele sunt date în chirie. Rămâne să vedem în ce fel le vom putea valorifica”,  a comentat Tișe. El a mai menționat că fabrica nu ar avea probleme să funcționeze în Tetarom, dacă nu ar fi nevoită să suporte povara acestei datorii.

Noua clădire din Tetarom s-a finalizat anul acesta, în cadrul unui proiect ce a vizat extinderea acestui parc industrial. Consiliul Județean – în calitatea sa de acționar majoritar al societății Tetarom – nu a reușit să efectueze recepția lucrărilor din pricina alunecărilor de teren care au avut loc în zonă. Pentru stabilizarea amplasamentului, administrația județeană a scos la bătaie un buget impresionant de pesre 11 milioane de euro. Executivul Consiliului Județean se așteaptă ca lucrările de consolidare să se încheie până anul viitor, astfel încât noua clădire să poată fi pusă în funcțiune conform angajamentului cu Uniunea Europeană, care a cofinanțat 50% din proiect.

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Un comentariu

  1. adica ne mutam in chirie ca sa dam proprietatiile nostra in chirie?
    what?
    de ce? care e ideea? sa stea ceva sefutz de la cluijana (politruci) in birouri noi pe bani clujenilor
    laser. faliment si la revedere. nu plange nimeni dupa clujeana doar politrucii fara job. cei cativa angajati seriosi de acolo vor gasi usor de lucru in oras.

Scrie un comentariu

Articole similare