Închide

O nouă taxă îi va afecta pe toți românii

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - Mai 18, 2017 0 283

Iarna viitoare se arată a fi una costisitoare, pentru români. Prețul gazelor ar putea să crească din nou, printr-o nouă taxă: impozitul pe gaze de import.

Deși momentan aceasta nu a fost implementată, ea a fost totuși confirmată de conducerea agenției Resurselor Minerale, transmite mediaimpoedia.ro. Efectul va fi resimțit în mod direct de consumatorii casnici, precum și de cei industriali, iar cel mai greu moment din punctul de vedere al plății este sezonul rece.

Piața gazelor pare să fie sursa preferată a Guvernului de a atrage bani la buget. În acest an, deja vorbim despre o a doua măsură menită să aducă mai mulți bani în conturile Statului, din buzunarele clienților. Astfel, la scurt timp după ce efectele liberalizării pe piața gazului au intrat deja în vigoare, se vorbește despre un nou val de scumpiri: impozitarea gazelor naturale aduse din Rusia.

„Discuțiile despre impozitarea importurilor, eu le găsesc pozitive. Ele urmează să fie aplicate pe același principiu care se aplică la producția internă”, explică Sorin Gal, directorul general al ANRM.

Continuarea AICI

Tags
author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare