Închide

O abonată a emisiunilor tv, despre centrul Clujului: „plin de ganguri murdare, case de amanet și secondhand-uri

ActualitateSocialTop News by Actual de Cluj - nov. 12, 2017 0 1660

Monica Tatoiu (foto sus) și-a construit notorietatea în spațiul public datorită prezenței sale neobosite în emisiunile unor televiziuni centrale. Timișoreanca se laudă cu o carieră în mediul de afaceri dar și cu o oarecare experiență de viață, fiind mereu dispusă să dea sfaturi și să argumenteze pe marginea oricărui tip de subiect, inclusiv pe margina unor teme de can-can. Aceasta a fost, recent, în Cluj Napoca, iar pe contul personal de facebook a publicat un comentariu răutăcios la adresa orșaului care ”se erijează în vârful de lance al emancipării României” și de la care, spune ea, avea mai multe așteptări. Comentariul a strânit o amplă dezbatere pe pagina ei de Facebook, multe persoane contrazicând-o pe Tatoiu.

Comentariul următor însoțea imaginea cu Monica Tatoiu pe B-dul Eroilor din Cluj Napoca, lângă ghereta cu castane coapte: ”Castane coapte. La Timișoara în studenție îmi umpleam buzunarele cu ele și mergem să vad filme subversive la Casa Studenților. Despre Cluj nu știu ce să spun fără să deranjez. O casa de amanet si outleturi turcești în centrul orasului. Vitrinele arată sinistru. Restaurantele bune sunt pline de străini. O ceainarie și o florărie posh. Mai încolo un second hand numit Second Tex. Ganguri murdare, nerecondiționate. Tinerii nu văd detaliile astea. Pe mine m-au întristat contrastele care s-au accentuat. Între lux ostentativ și sărăcie. Daca am deranjat vă rog să mă scuzati. A fost un șoc”.

Reacțiile nu au întârziat să apară, la care Tatoiu a răspuns cu alte argumente în defavoarea Clujului:

Daniela Minodora Pop  Eu sunt clujeancă, dar trăiesc în state ! Săptămâna trecută ,sora mea a fost nevoită sa dea o fuga pana acasă! S-a întors cu un gust amar și foarte revoltata ! Mi-a zis ca nu mai recunoaște nimic din ce a fost cândva frumos ,clasic,elegant ! Mi-a zus ca centrul e plin de second hand -uri cu zdrențe ,ca lumea e îmbrăcată în culori triste și ca s-a pierdut complet charmul bătrânului oraș ! Păcat ! Sper sa se ia masuri !

Patrice Crettaz Prin 1990 New York era un oras periculos si murdar , si cand au venit Giuliani , oras s au curatat si au devenit foarte sigur. Bineinteles ca Manhatan a devenit un loc doar pentru cel super bogat, lafel e in toti oras dinamic cum ar fi Londra, Honk Kong, Geneva, Zurich si la nivel mult mai mic Cluj. Bineinteles ca mai este mult de facut in Cluj, dar sa fim realist oras arat bine la modul general, din cauza asta atrage atot turisti nu ? Oricum idea este ca mai este mult de facut , dar nici un oras nu s au facut perfect peste noapte.

Monica Tatoiu Aveti o statistica a turismului in Cluj? Comparativ cu alte orase
Ce imi recomandati spre vizitare in afara de cele 2 piete si Cetatuie? Landmarks?

Gabriela Ionescu Eu am trecut acum o lună prin Cluj, l-am văzut din mașină,este adevărat,dar în afara de centru nu mi s-a părut nimic deosebit. Cartierele mi s-au părut prăfuite,murdare. Îmi pare rău ce este așa. Veniți în Craiova să vedeți cât de curata este. Așa este de pe vremea lui Solomon,apoi Olguta a făcut mai multe. Si ce este mai important ne-a scăpat de câini. Nu sunt fana Olgua dar îi recunosc anumite merite.Oricum,Craiova este un oraș curat.

Monica Tatoiu Craiova nu se erijeaza in varful de lance al emanciparii Romaniei.Probleme de acest tip erau si pe vremea cand Timișoara era cel mai frumos oras al României. Acum Timisoara si nu Clujul este capitala Europeana in 2019. Oare de ce?

Patrice Crettaz Monica Tatoiu aveti impresia ca turism insemneaze doar sa vad Landmarks? turism medical nu ati auzit, sau city break pentru tineri. Da Clujul nu are mult de oferit ca Landmarks, dar asta e cazu pentru toate Romania.

Sirbu Eugenia Alma Parca Boc a zis ca va da directive la Primaria Cluj sa se mute aia cu second-handurile din centrul Clujului…nu s-a intamplat pina acum?

Patrice Crettaz si sa pun ce in locul lor? nu vedeti ca tot centru e mort cand vine vorba de spatiu comercial. si tot asta din cauza politica al primaria

Monica Tatoiu Problema e ca intr-un oras universitar strada trebuie sa fie vie,neconventionala in sensul.bun,creativa.Nu vad din asta nimic pe strada.
Cazan Marsoane Lacrimioara Haideti la Timisoara, e mult mai frumos!!⚘⚘
Monica Tatoiu Dtaga mea,am crezut ca la Cluj e capitala vestului
Reevaluez.Eu sunt din Timișoara dar orasul a decazut dupa revolutie.Acum e frumos.Dar de la Cluj asteptam mai mult
Andrei Urs Hadadea Bucurestiul cu vitrine goale si sparte, pe centru si trolee de la 1800 ii mult mai frumos…
Corina Moldovan Paradoxul e ca intr-un oras in care firmele de IT prospera, acestea nu investesc sau nu au auzit de industrii creative, care ar putea ajuta. Cunosc problema, sunt clujeanca, mi-e rusine cind merg prin centru. Iar plimbarea duminicala, pe floastar cum ar veni, cu doamne si domni eleganti s-a transformat in agitatia mallescă (doar la fast-food, ca de la Massimo Dutti nu cumpara mai nimeni).
Dorrianna Chiracu Andrei Urs Hadadea, madam Tataoiu nu se plimba prin Bucuresti! Habar nu are ca in Bucuresti, cand erau 39 de grade, mijoacele de transport in comun (in mare parte) nu aveau aer conditionat si miroseau de iti mutau nasul. Nasul fin al dansei nu servea asa ceva.
Da, despre vitrinele sparte ale fostelor magazine, transformate in latrine, in inima Buc., nu are cum sa stie … Acum ca nu o mai invita nimeni pe la tv. s-a agsit sa abereze pe facebook

Pacurar Lucia Stimată doamnă, apreciez ca nu vreti deranj, dar cred ca vizită la Cluj a fost doar o trecere scurtă si ati vazut foarte putin si superficial orasul! Mai poftiți si alta data si va conduc eu!

Florin Pop La Timisoara, in tramvaie isi umplu buzunarele manglitorii cu portofelele bietilor oameni. Penibila doamna!
Andrei AndreiAndrei Peste tot in tara e contrastul asta din pacate .Ceea ce ma surprinde e remarca in ceea ce priveste restaurantele bune pline de straini?! Pai?! Clujul e un oras multicultural. Sa inteleg sa nu mai lasam turistii straini in Romania?! Sa nu tina ocupate restaurantele alea bune in care tot romanul cu salariu minim isi doreste si isi permite sa mearga zilnic dar nu are loc de nesimtiti aia de strainezi…mai mai…

Nicu Andrei Doamna Tatoiu, in primul rand nu aveti de ce sa va scuzati propria parere. In al doilea rand imi pare rau ca 90% din observatii sunt legate de spatii proprietate privata (nu prea am eu ca simplu clujean, sau cei care ne conduc acest oras, cum sa influenteze….

Butica Capitanescu Dna.Tatoiu a ti facut un lucru extraordinar,Ce ar fii obligatoriu pentru orice primar. Plimbare,mers pe jos la picior. Si ati vazut realitatea,asa cum se prezinta dealtfel si la Bucuresti. Oamenii s au Obisnuit cu mizeria de pe trotoare,nu o vad….
Lista de comantarii pro și contra continuă:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001008282271&hc_ref=ARSy2jv8H9dLae6s9Q8oaQ3ggHDCglku4S7Rd1Ry9ODoFDRbweZVgSCVWWLdKG3fbSU&fref=nf&pnref=story

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare