Închide

Nu scăpăm de ninsori: Clujul e sub cod galben de vreme rea până mâine

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 20, 2017 0 244

Credeați că scăpăm de ninsorile la mijloc de aprilie? Meteorologii emit azi o nouă avertizare cod galben de ninsori pentru Cluj, în vreme ce întreaga zonă a Moldovei e sub cod portocaliu.
Avertizarea a intrat în vigoare la ora 15 și e valabilă până mâine la ora 14. În acest interval sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului. Zonele de vest și de sud ale țării sunt singurele care nu se află sub această avertizare, în vreme ce zona subcarpaților și jumătate din Ardeal se află sub cod galben, iar Moldova – sub cod portocaliu.

Până mâine, avertizează meteorologii, în Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp și pe arii restrânse până la 40 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 65 km/h. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile și se va produce brumă, în cursul nopții de joi spre vineri, îndeosebi în regiunile vestice, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă în cea mai mare parte a țării.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu