Închide

Nu prea se înghesuie nimeni să ocupe chioșcurile de lux ale Primăriei

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 05, 2017 3 2233

Proiectul de pietonalizare a Piaței Unirii – Eroilor a inclus și achiziția unor chioșcuri de sticlă pentru comercializarea de ziare, cărți, cafea etc. Consilierii locali PSD au atras atenția că municipalitatea a acceptat să plătească un preț extrem de mare pentru un astfel de chioș, respectiv 65.000 de euro bucata, cam cât ar costa un aparatmanet cu două camere într-o zonă bună din Cluj Napoca.  Chioșcurile au fost achiziționate și montate, însă, acum se dovedește că nu prea interesează pe nimeni să le preia în închiriere.  Consilierul PSD, Dan Morar, a atras atenția că s-au scurs patru luni,  iar chișcurile de lux ale Primăriei stau în continuare neocupate. „Care a fost necesitatea achiziției acestor obiecte de mobilier stradal dacă nu sunt utilizate, nu generează venituri din chirii și nu deservesc Piața Unirii cu absolut nimic? În acest ritm îi solicit dlui. Emil Boc să ne precizeze câți ani vor trebui ca această investiție să fie amortizată și de ce utilarea respectivelor chioșcuri nu s-a realizat până la capăt, conform prevederilor contractuale” a comentat Dan Morar, vicepreședinte PSD Cluj-Napoca. „Din seria rich & famous cele două chioșcuri LUXURY din Piața Unirii, la valoarea unui apartament, goale, sunt încă o dovadă a dilentantismului managerial din Primăria Cluj-Napoca. În loc să țineți goale două chioșcuri LUXURY în centrul Clujului, de ce nu ați achiziționat aparatură medicală performantă necesară unei unități medicale din oraș, domnule Emil Boc?” a comentat și deputatul  PSDHoria Nasra, președintele PSD Cluj.

Licitațiile s-au tot repetat

Viceprimarul municipiului Cluj Napoca, Dan Tarcea, a transmis pentru Actual de Cluj că situația nu e nici pe departe precum o descrie PSD și l-a îndemnat pe consilierul Dan Morar să lase propaganda politică și să se aplece mai mult spre problemele clujenilor. „Domnul Dan Morar este consilier local și ar trebui să fie la curent cu situația acestor chioșcuri. Înainte să facă declarații politice, putea să pună mâna pe telefon și să se informeze, să se intereseze”, a spus Tarcea. El a adăugat că au fost câteva licitații și că în primă instanță, într-adevăr, nu s-a prezentat nicio firmă. Sunt patru chioșcuri, două de câte 10 mp pe latura pietonala care leagă Piața Unirii de strada Memorandumului.  Alte două chișocuri de 7 mp sunt pe pietonala de pe b-dul Eroilor. „Cele două chioșcuri de pe latura cu Diesel-ul au fost adjudecate. Un chioșc a fost atribuit pentru vânzare de ziare, cărți, flori și suveniruri. Acum trebuie să semnăm contractul de închiriere. Am înțeles că firma caută deja să angajeze personal.  Al doilea chioșc a fost adjudecat chiar de patronii Diesel, însă, nu știu ce s-a întâmplat că între timp au renunțat. Deci va trebui să reluăm licitația. Pentru chioșcurile mai mici de pe Eroilor avem programtă licitație luna aceasta, în 21. Aici am permis să se vândă și sandwich-uri preambalate, apă, cafea”, a explicat Dan Tarcea. Prețul de pronire pentru închirirearea acestor chioșcuri este de 42/lei pe metru pătrat. Tariful pentru care s-a adjudecat primul chioșc este de 2000 de lei/lună.

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

3 comentarii

  1. Tare de tot! Astia au platit 65 de mii de euro pentru un amarat de chiosc si acum primesc 2 mii de lei chirie. In ritmul asta nici in 15 ani nu o sa scoata banii investiti in chioscuri. „Grozava” afacere !

Scrie un comentariu