Închide

Născut la Dej, fost rector de universitate din Israel primește titlul de Doctor Honoris Causa la Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - Mai 16, 2017 1 601

Fostul rector al Universității “Ben-Gurion” din Israel, Nachum Finger, primește titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Ceremonia e programată joi la ora 11, în Aula „Alexandru Domșa” a universității, iar Finger primește titlul de DHC al UTCN Cluj „ca semn al prețuirii contribuției remarcabile la dezvoltarea cooperării științifice internaționale, mai ales în domeniul ingineriei și managementului industrial, precum și pentru notorietatea sa profesională internațională”, conform unui document al universității clujene.
Profesorul Nachum Finger a fost rectorul Universității “Ben-Gurion” între anii 1994-2002, decan al Facultății de Științele Ingineriei din acceași universitate în perioada 1989-1994, precum și director al Departamentului de Inginerie Industrială și Management între 1975-1984, responsabil cu introducerea unor noi domenii de cercetare în informatică și robotică. A fost director adjunct al Consiliului Israelian din Învățământul Superior între 2008-2012, responsabil cu coordonarea instituțională a sistemului de evaluare a calității în învățământul universitar din Israel. Este absolvent al Universității Columbia din SUA, unde și-a susținut doctoratul în științe inginerești și în științele educației.  În prezent este profesor emerit al Universității “Ben-Gurion” din Israel.

Nachum Finger s-a născut și a copilărit la Dej.

Tags

Un comentariu

  1. Dr. Nachum Finger s-a născut în Basarabia, în localitatea Noua Suliță (azi, pe teritoriul Ucrainei). În 1946, împreună cu mama și mătușa sa ajunge în Dej, unde va locui până în anul 1950. Pe 1 ianuarie 1951 pășește pentru prima dată pe pământul Israelului.

Scrie un comentariu