Închide

Mara cel Mare! Noul șef cu puteri depline de la CFR

SportTop News by Catalin Suciu - Iun 14, 2017 1 2689

Bogdan Mara e prezentat oficial drept un consilier de nădejde în Gruia, fără a avea o funcție, dar, în realitate, el este cel care conduce clubul.

Iuliu Mureșan, care s-a ocupat de CFR cu puteri depline în ultimii ani, mai are un rol pur consultativ în club. „Mara drege tot la CFR Cluj. El a negociat cu Petrescu, el aduce jucători, el face tot, el conduce. Acum e în cantonament cu echipa. Mureșan nu mai are puterea pe care o avea la CFR”, a povestit o persoană din anturajul clubului.

Fost elev al lui Dan Petrescu pe vremea când activa ca și fotbalist, Mara s-a ocupat de impresariat sportiv în ultimii ani. El și deține o astfel de firmă și nu și-a suspendat licența de impresar, acesta fiind și motivul pentru care nu deține o funcție la CFR (e interzis prin regulament).

„E colaborator de-al nostru”, a anunțat recent Marian Băgăcean, persoană care susține în continuare că este patronul CFR-ului, cel care virează bani și reconstruiește clubul. (CINE E BĂGĂCEAN)

În 2016, pe când se afla la Târgu Mureș, Mara a transferat o serie de fotbaliști ca președinte al clubului. Ulterior el a demisionat din calitatea pe care o avea pentru că se afla în incompatibilitate. În martie 2016 a anunțat că se retrage de la ASA pentru a obține licența de intermediar de la Federație. Intermediarii sunt noii impresari, conform regulilor stabilite de FIFA. Bogdan a rămas, însă, și la ASA! A colaborat din postura de intermediar și s-a comportat ca atunci când era oficial al clubului. Apărea la TV, ieșea cu declarații publice reprezentând ASA-ul. Teoretic, era consilier, practic conducea clubul. Exact cum se întâmplă acum.

Negocieri cu Petrescu în Dubai

Discuțiile pentru aducerea lui Dan Petrescu la CFR s-au desfășurat prima oară cu 3 săptămâni înainte ca informația să apară oficial. În timp ce președintele clubului, Iuliu Mureșan, îl reconfirma pe Vasile Miriuță în funcție pentru sezonul următor, CFR-ul începea negocierile cu „Bursucul”. Bogdan Mara s-a întâlnit cu Petrescu în Dubai, unde au discutat  despre posibilitatea de a-l instala la cârma CFR-ului. În fotbalul românesc se știa, de alfel, că Petrescu urma să sosească la Cluj.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Jocuri de putere

 

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Un comentariu

Scrie un comentariu