Închide

Mai sunt trei zile pentru trimis idei în procesul de bugetare participativă

ActualitateUncategorized by Actual de Cluj - iul. 21, 2016 0 239

Se împart banii pentru proiecte de implementat în oraș, prin proiectul de bugetare participativă. Inițiativele din partea grupurilor informale din Cluj-Napoca în cadrul proiectului COM’ON Cluj-Napoca’16 se pot depune până sâmbătă, 23 iulie , ora 23.59. Inițiativele pot fi prezentate online pe pagina www.comoncluj.ro. Bugetul total alocat direct activităților culturale, educative, sportive sau civice preconizate a se realiza va fi de aproximativ 325.000 de lei.
Vezi și:
Grupul de inițiativă poate propune un proiect cu un buget maxim de 9.000 lei. Alocarea financiară din partea Municipalității va fi de maxim 4.500 de lei. Dacă proiectul are un buget mai mare de 4.500 lei, este responsabilitatea grupului de inițiativă asigurarea fondurilor complementare peste această limită.
Prin acest demers se va sprijini un număr de cel puțin 55 de inițiative din bugetul public alocat de Municipiul Cluj-Napoca și 5 inițiative care sunt propuse de tineri cu oportunități reduse. Decizia cu privire la inițiativele care vor fi sprijinite de acest demers va fi luată în mod direct de către public
Pe pagina proiectului, orice grup informal se poate înregistra și tot aici poate să-și prezinte inițiativa pe baza unui formular simplu. Participarea este deschisă oricărui grup de inițiativă format din minim 3 tineri care locuiesc în Cluj-Napoca, au vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani.  Sunt acceptate doar inițiative depuse în echipă. O echipă cu același nume și având în componență aceiași membri poate propune un număr maxim de 5 inițiative. Scopul acestui proiect este derularea unui proces participativ bazat pe implicarea tinerilor. Pe baza rezultatelor obținute, Municipiul Cluj-Napoca va finanța
implementarea unor inițiative ale unor grupuri informale de tineri din localitate care au legătură cu obiectivul municipiului de a dobândi titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021. Detalii cu privire la întregul proces participativ, mecanismul de derulare, vot dar și implementare a inițiativelor pot fi găsite în REGULAMENT.
Activitățile eligibile pentru COM’ON Cluj-Napoca trebuie să se încadreze în viziunea celor cinci priorități ale candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Proiectul candidaturii propune un model de schimbare alcătuit din cei cinci pași, W.E.A.S.T. (Wonder, Explore, Activate, Share, Trust), fiecare literă conținând acronimul unei acțiuni prin care actorii schimbării (cetățenii) pot contribui la transformarea comunitară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare