Închide

Jandarmul clujean care vrea să facă istorie în Superkombat

SocialSportTop News by Catalin Suciu - Mar 11, 2017 0 2132

Adrian Cibu are 27 de ani și va intra în galele luptelor profesioniste. De patru ani se pregătește la o sală din Cluj-Napoca, iar șansa pare să-i surândă, în sfârșit.

„În competiție a intrat la un nivel mai scăzut acum trei ani de zile. La gale mai mici, dar care l-au pregătit pentru ceea ce urmează. Are un procentaj de victorii de 80%, ceea ce îl face extrem de spectaculos, plăcut publicului. Publicul vrea spectacol și gladiatori”, îl descrie antrenorul său Laczkó Levente de la centrul de Arte Marțiale Tengu.

„Simt că sunt pregătit, pentru asta am tras până acum”, spune Cibu. Duminică va intra în ring în Gala Superkombat Elimination la București, unde va da peste Dumitru Țopai, unul dintre elevii lui Ciprian Sora.

„Teoretic, el este favorit. E doar pe hârtie”, adaugă luptătorul din Cluj.

AdrianCibu

În ultimele săptămâni, Cibu a făcut câte două antrenamente tari în fiecare zi de câte o oră jumătate fiecare. „Superkombat e cu totul altceva față de competițiile la care am participat până acum. Pentru mine e o provocare, e un pas firesc. Sunt încrezător în ce am făcut până acum. Chiar dacă adversarul ar fi mai bine cotat.”

„Are cinci sau șase meciuri în gale puternice, iar Ciprian Sora e unul dintre cei mai buni, dacă nu cumva, cel mai bun antrenor din România”, avertizează antrenorul Laczko Levente.

L-a făcut KO pe cel care ar fi trebuit să lupte

Ultima centură din kickboxing a luat-o la Supreme Fight Night, o competiție din Dej disputată în Sala Sporturilor cu casa închisă. Cibu a intrat în ring cu Nicu Buceac, cel care fusese invitat inițial la Superkombat Elimination. L-a învins categoric, înainte de limită, iar apoi a fost invitat în gala de la București. „Ne-au chemat pe mine și pe antrenor să mergem. L-am făcut KO. E un alt nivel acum, dar eu cred că suntem pregătiți pentru asta”, mai spune Cibu, care mai are în palmares și centură câștigată la Timișoara, la Golden Belt.

Flori la proteste

În viața de zi cu zi, Adi Cibu e angajat al Jandarmeriei. A participat și la protestele de stradă din Cluj și spune că „ce am trăit în acele seri n-am trăit niciodată. A fost o comuniune fantastică între oameni. Am văzut un respect pentru, pentru jandarmi. M-am simțit extraordinar.  Noi suntem înjurați de obicei, de galerii, pe stadioane, iar în stradă am primit flori. Pentru prima dată m-am simțit apreciat. Deși noi facem aceeași muncă zi de zi”, mai spune luptătorul din Cluj.

Superkombat Elimination e un eveniment eliminatoriu pentru primul Grand Prix al anului, din aprilie, transmis în direct și în Statele Unite ale Americii. „Câștigătorii își vor obține locul pentru galele transmise de CBS Sports”, a anunțat Eduard Irimia, boss-ul de la Superkombat.

Cibu

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare