Închide

Institutul pentru Studierea Holocaustului, după ce la Cluj au apărut mesaje antisemite: în România există antisemitism potențial

Actualitate by Actual de Cluj - Iun 14, 2017 0 130

Comunitatea evreilor din România reacționează după ce la Cluj au fost descoperite, pe zidurile sinagogii de pe strada Horea, mesaje antisemite.

Aceasta, după ce în 24 aprilie în cimitirul evreiesc din București au fost vandalizate zece monumente funerare. „Ne exprimăm speranța că Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Public vor reacționa cu profesionalism și totodată vor lua măsurile necesare de prevenire și combatere a unor astfel de manifestări”, precizează Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România ‘Elie Wiesel’, ai cărui reprezentanți susțin că au subliniat de mai multe ori existența riscului pe care-l reprezintă antisemitismul potențial în România. „Un studiu pe care l-am realizat recent menționează grave expresii ale discursului incitator la ură – antisemitism și rasism -pe rețelele de socializare sau în comentarii la articole de presă”, arată aceștia. „”Având în vedere că aceste postări se constituie în manifestări pe spațiul public, considerăm ca instituțiile statului ar trebui să se sesizeze în conformitate cu prevederile legale pentru a descuraja astfel de opinii și atitudini”.

Citește și:

Mesaje antisemite pe Sinagoga din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu