Închide

Înghesuială la admiterea de toamnă în cea mai mare universitate din țară, dar numai la licență: 10 pe un loc; la master înscrierile nu acoperă nici locurile bugetate

EducaţieTop News by Actual de Cluj - sept. 14, 2017 0 276

Îngheuială la admiterea de toamnă a celei mai mari universități din țară după numărul de studenți: mii și-au depus dosarele, dar locurile bugetate ajung doar pentru 1 din 10 candidați.

La cea mai mare universitate din țară, „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, sesiunea de admitere de toamnă numără aproape 3.000 de candidați care şi-au depus dosarele de înscriere pentru locurile scoase la concurs, dintrcare la nivel licenţă au fost depuse peste 2.200 de dosare iar numărul se așteaptă să crească, fiindcă la patru dintre cele 21 de facultăți ale universității – cele de geografie, teologie greco-catolică, reformată și romano-catolică – înscrierile continuă și în zilele următoare. Concurența e mare: cei aproape 3.000 de candidați s-au înscris pentru 334 locuri bugetate, plus alte aproape 4.900 locuri în regim cu taxă.

La nivel de master, în sesiunea de toamnă a admiterii au fost depuse peste 670 de dosare; aici concurența e mai lejeră, căci numărul de dosare înscrise nu acoperă nici numărul de locuri bugetate rămase libere, 765.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu