Închide

InfoArieș: Absolvent la 80 de ani. Un inginer pensionar a terminat școala postliceală de analist-programator

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 19, 2017 0 349

Vasile Drăgan s-a născut aproape de Turda, cu doar trei ani înainte ca să înceapă al Doilea Război Mondial, în septembrie 1936. De 20 de ani a ieșit la pensie iar din vara acestui an este proaspătul absolvent al unei școli postliceale.

Inginer de mine, în prima lui meserie, Vasile Drăgan a decis acum trei ani ani că vrea să fie analist programator iar pentru asta a făcut din nou școală, timp de un an și jumătate.

În curtea Colegiului Tehnic din Aiud e liniște în dimineața zilei de 18 iulie. Câțiva absolvenți ai școlii postliceale de transport așteaptă să susțină proba practică, care e de fapt prezentarea unui proiect într-un centru de examen aflat sub coordonarea Colegiului Tehnic Turda. Liceul turdean funcționează ca centru de examen pentru două licee din județul Alba, de la Cugir și cel de la Aiud, deoarece este singurul liceu din zonă acreditat, care poate să emită diplome.
De la Cugir , de la Colegiul Național David Prodan, urmează să vină adevărata vedetă a examenului din această vară.
Cu părul alb și o frizură cazonă, romană, purtând o cămașă, un jerseu și pantaloni de stofă simple, coboară dintr-o mașină absolventul Vasile Drăgan.

Citește aici întreaga poveste

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare