Închide

Început de stagiune și la teatrul de păpuși din Cluj: ce ți se pregătește

Cultură by Actual de Cluj - sept. 13, 2017 0 181

Început de stagiune și la teatrul de păpuși „Puck” din Cluj: programează două festivaluri, spectacole și turnee până vara viitoare.

Teatrul de Păpuși „Puck” inaugurează în acest an un nou festival, Festivalul Stradal WonderPuck, în aer liber și conceput pentru întreaga familie, ce reunește teatrul, muzica, dansul, arta vizuală și artizanală. De vineri, 15 si până duminică, 17 septembrie, vor avea loc în Piața Unirii spectacole, concerte, activități interactive, ba chiar și o tombolă.

Peste o lună, între 16 și 20 octombrie, are loc și cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”, cu arti;ti din toată țara, dar și din Italia, Ungaria și Marea Britanie, unde intră în competiția pentru trofeul ediției un număr de 14 spectacole.
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare