Închide

FOTO/VIDEO Start la sportul de masă! Baza sportivă din Gheorgheni, cea mai cea din România, deschisă oficial de politicienii orașului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - dec. 02, 2016 0 2662

Primarul Emil Boc a testat sistemul de acces în noua baza sportivă și și-a făcut un card de intrare (pe baza buletinului) pentru a utiliza facilitățile in-door oferite. Apoi a da o bilă pe pista de popice cu vicepremierul Vasile Dâncu, prezent la evenimentul oficial de deschidere a complexului din Cluj, mai ales că acesta a fost finanțat de Compania Națională de Investiții, după ce chiar Liviu Dragnea, pe atunci ministru, a acceptat să finanțeze proiectul bazei sportive clujene.  Vedeta inaugurării simbolice a bazei sportive cu politicieni a fost, însă, consilierul de suflet al primarului, Pal Peter, alintat „Poly”, care a ridicat 50 de kilograme în zona cu instalații out-door din complexul sportiv unde, de asemenea, se pot practica mai multe sporturi, printre care și haltere.

 

În cel mai modern complex sportiv din țară, politicienii clujeni n-au avut decât cuvinte de laudă pentru o astfel de investiție făcută pentru încurajarea sportului de masă din Cluj-Napoca. Chiar vicepremierul Dâncu a vorbit despre mutarea capitalei sportului la Cluj. Despre sigla aleasă s-a glumit chiar pe rețelele de socializare că e făcută după culorile alese de fostul președinte Traian Băsescu pentru partidul său, PMP.

(CUM ARATA BAZA SPORTIVA IN LUNA NOIEMBRIE, AICI: FOTO Când se deschide cea mai modernă bază sportivă din oraș și ce sporturi poți practica gratis în aceasta)

Primarul și-a făcut card de acces în baza sportivă, la recepția situată în holul clădirii unde există piste de popice și mese pentru practicarea tenisului de masă. Apoi a dat o bilă cu Dâncu pe pista de popice și s-au jucat de-a ping-pongul. Dacă Boc a doborât la prima bilă 2-3 popice, Dâncu n-a reușit o lovitură cu scor. Așa că, la bila a doua, lucrurile s-au echilibrat. Nici Boc n-a mai înscris. Același echilibru l-au păstrat cei doi lideri din PNL și PSD și la masa de ping-pong. Un fel de blat politic.

sursa: Primaria Cluj

sursa: Primaria Cluj

Vicepremierul Vasile Dâncu și primarul Emil Boc, plus ceilalți oameni din primărie și din PNL prezenți la evenimentul de deschidere a bazei sportive, au făcut o plimbare și în exterior pentru a explora dotările.

img_6763

 

15326621_1688362901475521_5858405203663531328_n

Vedeta periplului prin baza sportivă a fost nimeni altul decât consilierul primarului Emil Boc, micul Pal Peter, cunoscut ca Poly, cel despre care presa a scris că e neobosit în a duce și aduce mapele pe care edilul obișnuiește să șe semneze în timpul ședințelor curente de la primărie. Acesta a ridicat o halteră de 50 de kilograme în zona specială out-door cu astfel de amenajări, primind chiar aplauzele primarului pentru reușită. „25 de kilograme avea o greutate, plus bara. Peste 50 de kilograme. Ușor a fost”, a spus Poly.

15250845_1189301904491966_2064663783180245357_o

15338774_1643526535946810_4159420743925290687_n

În turul de baza, noul șef al obiectivului, Marcel Pîrvu, a explicat că baza sportivă e ca Central Park sau Hyde Park. Proapăt colegul celor din primărie care a preluat șefia (deocamdată fără concurs) al noului complex sportiv este cel care prezida Asociația Transylvania Youth Culture, cei care au pictat tramvaie și au organizat festivalul de cultură urbană CooltUrban, cu sprijin financiar consistent de la primărie (AICI, DETALII: FOTO. Un tramvai numit… Coolt Urban. E pe şine în Capitala Europeană a Tineretului).

img_6753

După tura completă a bazei sportive, vicepremierul Dâncu s-a retrast, în schimb cei de la PNL și directorii din primăriei au mai intrat la o tură de ping-pong. Boc a făcut echipă cu șeful PNL, Daniel Buda. Viceprimarul Dan Tarcea cu șeful poliției locale, Marcel Bonțidean, iar Călin Forna (dir adjunct) cu Dan Macovei (șef serviciu).

img_6769

img_6765

Noua bază sportivă este situată în cartierul Gheorgheni, pe Alexandru Vaida Voievod fn, are peste 9,4 hectare și este delimitată de străzile  Lucia Sturza Bulandra şi Soporului. Primăria a pregătit proiectul bazei sportive încă din 2013. Pe un teren de aproximativ 9,4 hectare s-a propus de către Civitas Proiectare (cei care au câștigat proiectarea) un amfiteatru dar şi terenuri de baschet, minifotbal, tennis de camp, volei de plajă, badminton, dar şi o pistă de alergare, un parc aventură, o zonă de escaladă-bloc, una de paintball sau un skate-park, un loc de joacă pentru copii. Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate în noiembrie 2013, realizarea parcului fiind evaluată la peste 22 de milioane de lei, din care construcțiile și montajul presupul peste 15,6 milioane de lei. La început de 2015, administrația a agreat cu Compania de Investiții ca aceștia din urmă să susțină grosul amenajării acestei baze sportive, terenul fiind predat de primărie Ministerului Dezvoltării. Compania a lansat licitația pentru realizarea complexului și a atribuit lucrările către o firmă din familia ACI Cluj, Nord Conforest, care a instalat șantierul din toamna anului trecut. În toamna lui 2016 complexul a fost terminat și a intrat în faza de recepție. Investiția suportată în mare parte de către CNI a fost de peste 20 de milioane de lei.

Oficial, baza sportivă Gherogheni s-a deschis publicului de astăzi, după ce politicieni clujeni au testat și au vizitat obiectivul. Intrarea este gratuită. Se face cu un card eliberat pe bază de buletin. Persoanele care dețin carduri Cluj Bike le vor putea folosi în cadrul Bazei sportive, fără a fi nevoie de emiterea unui nou card. Potrivit regulamentului, afișat pe site-ul oficial, consumul de seminte este interzis în baza sportivă.

Complexul cuprinde terenuri cu nocturnă – 3 terenuri sintetice de mini fotbal, 3 de tenis, 2 de baschet, 1 teren de tenis la perete, 2 de badminton și 2 de volei de plajă – unde accesul se va face cu rezervare prealabilă on-line prin crearea unui cont pe site-ul oficial al complexului, www.complexsportivgheorgheni.ro. Timpul maxim este de o oră. În spațiile de interior există 8 piste pentru popice, 10 mese de tenis de masă, de asemenea și acestea urmând să poată fi accesate pe bază de programare. Pe lângă metoda on-line, rezervarea se poate face și telefonic (0729 039 322) sau direct la sediul bazei.

Programul de funcționare a bazei este între 6.00 și 24.00, cu mențiunea că în cazul utilizării trenurilor in-door și out-door, programul în sezonul rece (noiembrie -martie) este de duminică până joi între orele 10:00 – 20:00, iar vineri și sâmbătă între orele 10:00 – 21:00. În sezonul cald (aprilie – octombrie), programul este de luni până sâmbătă între orele 09:00 – 22:00, iar duminică între orele 10:00 – 22:00. 

Potrivit primăriei, platforma care asigură parteneriatul gestiunea de date a beneficiarilor bazei sportive, precum și rezervările on-line ale terenurilor a fost pusă la dispoziție de Evozon, iar site-ul de către Barandi Solutions, grație parteneriatului pe care administrația îl are cu Clusterul ARIES Transilvania.

Dotările sportive ale bazei
1.terenuri în aer liber
Mini fotbal – 3 terenuri sintetice de mini fotbal, cu nocturnă și acces prin rezervare prealabilă;
Tenis – 3 terenuri sintetice de tenis, cu nocturnă și acces prin rezervare prealabilă;
Baschet – 2 terenuri sintetice de baschet, cu nocturnă și acces prin rezervare prealabilă;
Tenis cu peretele – 1 teren sintetic, fără nocturnă, cu acces prin rezervare prealabilă;
Badminton – 2 terenuri sintetice, cu acces liber, fără rezervare;
Beach Volei – 2 terenuri cu nisip; acces liber, fără rezervare.

2.Zone interioare
Popice – 8 piste de popice; atenție, nu este vorba de bowling de agrement, ci varianta sportivă de joc cu 9 popice, cu reguli specifice; acces prin rezervare prealabilă;
Tenis de masă – 8 mese de tenis de masă; acces liber, fără rezervare;
Sală multifuncțională de 265mp, cu scaune disponibile, pretabilă pentru conferințe, serbări, evenimente ale ONG-urilor etc.

3.Zone exterioare
Zonă seniori – aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor;
Zonă fitness în aer liber – aparate și echipamente pentru exerciții fizice;
Zonă bouldering – aparate și echipamente pentru amatorii de cățărări;
Zonă parkour – aparate și echipamente pentru parkour;
Spații de joacă pentru copii – Diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele;
Amfiteatru în aer liber – 428 locuri;
Pistă de alergare – 400m;
Pistă biciclete/role agrement – 700m;
Pistă role viteză – 400m;
Teren paintball cu obstacole – restricționat în sezonul rece;
Parc Aventură – trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații; restricționat în sezonul rece;
Alei de promenadă;
4 căsuțe destinate alimentației publice pentru petrecere de timp liber la picnic
Spații verzi generoase;
Parcare cu plată pentru vizitatori – 96 locuri – Regimul parcărilor va fi cel din oraș, de 2lei/h, începând din ianuarie 2017.

Cum pot rezerva un teren la Baza Sportivă Gheorgheni?

1.Accesez www.complexsportivgheorgheni.ro
2.Apăs unul din butoanele „Rezervări” sau „Rezervă Acum” prezente pe pagină
3.Voi fi redirecționat pe platforma de rezervări dedicată Bazei Sportive Gheorgheni
4.Am de ales sportul la care doresc să fac rezervarea (spre exemplu aleg Tenis)
5.Mi se deschide pagina aferentă terenurilor de Tenis unde sunt informat că există 3 terenuri de tenis în cadrul Bazei
6.Apăs butonul „Rezervă Teren”
7.Automat mi se va cere să mă autentific în cont. Dacă nu am cont, va trebui să creez unul nou, dacă am deja unul, va trebui să introduc datele acestuia (e-mail și parola)
1.Creare cont nou – Introduc Nume, Prenume, E-mail și număr telefon și apăs creează cont. Pentru a valida contul creat va trebui să urmez indicațiile primite în e-mail și SMS. Procesul durează mai puțin de 2 minute.
2.Cont existent – introduc e-mail și parola și accesez imediat pagina
8.Pagina Rezervă acum mă lasă să aleg terenul de Tenis (Tenis 1, Tenis 2 sau Tenis 3) pe care doresc să fac rezervarea sau îmi dă opțiunea „Orice teren”
9.Odată ales terenul, voi putea alege data și apoi ora la care doresc să joc. Orele deja rezervate apar pe ecran ca indisponibile. După selectarea terenului, datei și orei, apăs „Pasul următor”
10.Voi ajunge la o pagină care îmi confirmă faptul că sunt pe punctul de a face o rezervare la Tenis de la o anumită oră, într-o anume zi. Am și opțiunea de a înregistra rezervarea pentru altcineva. Dacă datele afișate sunt cele dorite, apăs „Rezervă Teren”.
11.Mi se deshide o pagină de succes în care sunt informat că programarea la Baza Sportivă Gheorgheni a fost înregistrată, în ziua X, ora Y, terenul Z.
12.În scurt timp se primește un e-mail și SMS de confirmare.

Utilizarea efectivă a terenului rezervat

1.La data și ora rezervată (+/-15min) mă prezint la Baza Sportivă Gheorgheni, la biroul de recepție din Clădirea Multifuncțională.
2.Dacă sunt un utilizator nou, voi avea două opțiuni de confirmare a prezenței (check-in):
1.Dacă dețin un card ClujBike, îl pot prezenta pentru înregistrare; cu ajutorul acestui card voi putea accesa de acum încolo terenurile de la Baza Sportivă Gheorgheni;
2.Dacă nu dețin un card ClujBike, mi se va emite un card de acces valabil la Baza Sportivă Gheorgheni, după prezentarea unei Cărți de Identitate valabile; de acum încolo voi folosi acest card pentru a accesa terenurile;
3.Dacă sunt un utilizator vechi, care deja și-a înregistrat cardul, îl voi scana la recepție, confirmând astfel faptul că am onorat rezervarea și sunt pregătit să folosesc terenul;
4.Echiparea/dezechiparea o pot face în vestiar, după care voi primi cheia terenului și voi fi direcționat către acesta;
5.După ce timpul de folosire a expirat, voi reveni la biroul de recepție pentru a returna cheia terenului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.