Închide

FOTO/VIDEO Primul protest al anului la Cluj. Peste 1000 de clujeni au ieșit în stradă: „Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - Ian 11, 2017 0 612

Ora 19:30 – Se strigă „Uniți/Salvăm/Toată România”,  scandarea născută la protestele pentru Roşia Montană. Şeful PSD, Liviu Dragnea, e luat din nou în colimator. După ce a mai făcut o „buclă” de traseu (Monumentul Memorandiştilor, Eroilor – str Baba Novac – Blvd 21 Decembrie – Piaţa Unirii, zona Muzeului de Artă – Bldv Eroilor),  marea de oameni a ajuns, din nou, în fața Monumentul Memorandiștilor. Oamenii sunt chemați să ia cuvântul la portavoce. Una dintre concluziile de final de protest, anunțată la portavoce: oamenii sunt conectați la ceea ce se întâmplă, iar Guvernul nu poate să facă orice vrea. Se mai împărtăşesc câteva păreri, pe „scena” improvizată de pe treptele monumentului sau în grupurile de participanţi şi oamenii încep să se retragă. Protestul s-a încheiat.

ciorbea6

Ora 19:15 – „Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți” este noul slogan al manifestanților. Mulțimea parcurge traseul deja cunoscut, încheindu-se a doua tură de drum. Continuă să se scandeze împotriva corupților. Printre protestatari se află câţiva simpatizanţi și membri ai USR. Sunt mulţi tineri şi câteva familii şi-au adus chiar şi copiii.

Ora 18:50 -Clujenii au ajuns din nou în Piața Unirii și continuă să protesteze împotriva lui Victor Ciorbea. Peste 1000 de oameni participă la protest, arată estimările jandarmilor. După ce mulţimea ajunge la punctul de start – la „Clopot” – se decide că e timp pentru încă o tură de marş, pe acelaşi traseu.

anonymus

Ora 18:40 – Protestatarii au pornit pe Bulevardul Eroilor şi înaintează însoţiţi de jandarmi. Traseul merge apoi pe străduţa Baba Novac. Mulţimea a trecut apoi şi de sediul Prefecturii şi ajunge pe Bulevardul 21 Decembrie; scandările se îndreaptă acum și împotriva şefului PSD, Liviu Dragnea, considerat adevăratul premier al ţării: „Dragnea, nu uita, va veni și vremea ta!”.

 

ciorbea2

 

18.20 Se strigă „DEMISIA!”, inițiatorii protestului susțin ca societatea civilă nu acceptă derapajele clasei politice. „Drepturi pentru cetățeni,  nu pentru politicieni”, repetă cei prezenți,  după îndemnul auzit de la portavoce.

Ora 18:15 – Câteva sute de oameni scandează „Demisia!”, „Demisia!”, pe bulevardul Eroilor, pe pietonală. „Victor Ciorbea, nu uita, astăzi vrem demisia”, se mai strigă. Se aude încă un îndemn: „Jos condamnații!”.

Ora 18.06. Protestul care stă să înceapă se „mută” la „clopot”, pe Bulevardul Eroilor, având în vedere că Piaţa Unirii, locul tradiţional de adunare, e acum ocupat de infrastructura Târgului de Crăciun. Printre cei veniţi sunt prezenți şi reprezentanți  ai asociației revoluționarilor din Cluj

Ora 18.00, Piața Unirii din Cluj, loc anunțat pentru protestul prin care se cere demisia Avocatului Poporuluitat,  Victor Ciorbea. Luminitele din micul Târg de Crăciun sunt stinse, casutele din lemn sunt închise, se aduna câteva grupuri de protestatari.

 

ciorbea3

Amintim că din societatea civilă s-au anunțat proteste care cer demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, după ce acesta a decis recent să atace la Curtea Constituțională Legea 90/2001, cea care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcții în Guvernul României și, implicit, președintelui PSD Liviu Dragnea să devină premierul țării.

ciorbea4

A fost lansată și o petiție, iar primele 100.000 de semnături electronice înregistrate la demersul prin care se cere demisia lui Victor Ciorbea au fost depuse la instituția Avocatului Poporului, au anunțat cei de la platforma de-clic.ro pe care a fost inițiată respectiva petiție.

Victor Ciorbea a spus despre cei care l-au criticat după această sesizare că ar fi “Bieți oameni care nu știu despre ce este vorba”, potrivit Hotnews.ro. “Eu am convingerea că nicio persoană de bună credință care a citit această excepție (de neconstituționalitate) nu ar putea fi deranjată că toți cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să îndeplinească aceleași condiții extrem de înalte de cinste și moralitate”, s-a apărat Ciorbea. Excepția de neconstituționalitate poate fi consultată AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu