Închide

FOTO Inundații din nou pe strada Măceșului. Primăria s-a făcut că plouă

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 14, 2016 0 1087

În mai, riveranii din zona Măceșului-Mihai Românu semnalau inundații pe strada lor și cereau autorităților locale să se implice pentru a nu mai circula printr-o mare de apă atunci când se deplasează înspre și dinspre casă spre oraș.
Scriam atunci:
“Principala mare gafă a primăriei în cazul blocurilor acceptate abuziv de pe strada Măceșului (ansamblul Synesis) este că a permis construirea inclusiv în zone marcate cu V4 și V5 în Planul Urbanistic General vechi, ca zone de protecție a cursurilor de apă, respectiv a infrastructurii tehnice”, reclamă riveranii de pe strada Măceșului. Gafa e una MONUMENTALĂ, mai ales că și natura participă cu fiecare ploaie ca s-o demonstreze. Strada Măceșului, asfaltată de primărie acum doi ani, se inundă la fiecare ploaie, în zona pârâului Becaș și a unui proiect controversat. Pentru că, spun aceiași riverani, s-a făcut o treabă românească, fără să se respecte legea, nici principiile de dezvoltare durabilă, nici oamenii și fără ca nimeni să răspundă, nici primăria, nici Garda de Mediu, nici Apele Române. S-a deviat cursul unui pârâu despre care acum primăria susține că a dispărut natural.
Detalii AICI:

Atenție, imagini din Cluj-Napoca! Din NOUL Cluj. Le-au “furat” pârâul și au pus pe el blocuri. Acum și natura îi ajută să demonstreze primăriei cum face urbanism în oraș

Cum din nou plouă în Cluj-Napoca, situația de pe Măceșului este la fel. Imagini surprinse în ultimele zile pe stradă arată aceeași realitate: Clujul scapă din mână atotităților locale la fiecare ploaie serioasă. Deși oamenii sesizează, nicio autoritate nu-i ia în serios și nu intervine pentru a nu-i mai obliga să circule prin apă și morcirlă. La începutul săptămânii, oficialii primăriei au inspectat lucrările de decolmatare a cursului de apă de pe strada Maramureșului, având în vedere inundațiile din luna mai de pe străzile din Dâmbul Rotund unde viitura a făcut ravagii. Despre gestionarea situației de pe Măceșului, primarul a promis într-un răspuns de pe chatul FaceBOC că se va pune la curent cu problemele și va încerca să vină cu rezolvări.
AICI DETALII DESPRE SUPERVIZAREA INTERVENȚIILOR AUTORITĂȚILOR PE VIȘINULUI, DOINEI ȘI MARAMUREȘULUI:

Imaginile de mai jos, au fost surprinse azi în urma precipitațiilor pe strada Măceșului și extensia Bună Ziua a orașului:
macesului5

sursa foto: Asociația Măceșului

macesului4

sursa foto: Asociația Măceșului

macesului3

sursa foto: Asociația Măceșului

macesului2

sursa foto: Asociația Măceșului

macesului1

sursa foto: Asociația Măceșului

Riveranii s-au săturat ca autoritățile să nu facă nimic și, prin Asociația Măceșului – pentru Protecția Urbanistică a Clujului, vor face demersuri legale pentru ca strada lor să nu se mai inunde la fiecare ploaie serioasă.
 „Aceste inundații ilustrează clar efectele urbanismului la întâmplare practicat de administratia locală, mai exact efectele devierii fără autorizație a unui curs natural de apă, în vederea construirii unui ansamblu ilegal  de locuinte colective mari într-o zonă de case, fără respectarea reglementărilor urbanistice în vigoare. Asociația pentru protecția Urbanistică a Clujului va sesiza toate instituțiile statului care au competențe în acest domeniu (Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu ,Administrația Bazinală Someș Tisa, Primăria Cluj) pentru a lua măsurile legale ce se impun pentru aducerea pârâului la cursul și forma inițială. Totodată vom formula plângere penală pentru infracțiunea de intervenție neautorizată asupra unui curs natural de apă”, au subliniat reprezentanții Asociației Măceșului.
Ce răspund Apele Români despre apa de pe Măceșului
ape

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare