FOTO Cum arată strada de la Zidul Cetăţii, în varianta cu flori

FOTO Cum arată strada de la Zidul Cetăţii, în varianta cu flori

by -
0 594

“Mi-e dor de tine” – pluteşte, la intrarea pe străduţa ascunsă din centrul oraşului, un mesaj numai bun de folosit ca fundal de poze. Câţiva producători locali de plante aromatice și ornamentale, floriști și designeri florari s-au reunit într-un târg ceva mai atipic – o piață de flori temporară pe strada Potaissa, având ca decor vechiul zid de apărare al cetății medievale a Clujului.

 

E “una dintre cele mai frumoase străzi pietonale ale orașului”, motivează organizatorii de la Asociaţia Daisler. Deci merita să primească flori. Strada mai e folosită, din când în când, pentru festivaluri de street food sau “scenete” medievale şi târguri de meşteşugari. “Avem cam 7-8 florării prezente, strada e mică, nu aveam loc de mai mult”, ne explică una dintre partenerele de proiect.

 

“Mai aducem scena şi suntem gata!”, zice Andi Dasizler, organizatorul evenimentului, prins în această după-amiază cu mănuşi de lucru pe strada Potaissa. E pregătită şi zona de “lounge”, cu paleţi coloraţi, cafea şi băutură. Se instalează zilele acestea şi scenă şi program muzical. Nu lipsesc mimii şi nici baloanele.

 

 

Evenimentul este organizat de Asociația Daisler și susținut de municipalitate şi Visit Cluj. Asociaţia Studenţilor Arhitecţi a intervenit pentru crearea standurilor şi a apărut şi o fântână.

 

Evenimentul e în desfăşurare în perioada 19-25 iunie.

 

Comments

comments

NICI UN COMENTARIU

Scrie un comentariu