Închide

FOTO Cum arată strada de la Zidul Cetăţii, în varianta cu flori

Actualitate by Kristina Reştea - Iun 19, 2017 0 874

„Mi-e dor de tine” – pluteşte, la intrarea pe străduţa ascunsă din centrul oraşului, un mesaj numai bun de folosit ca fundal de poze. Câţiva producători locali de plante aromatice și ornamentale, floriști și designeri florari s-au reunit într-un târg ceva mai atipic – o piață de flori temporară pe strada Potaissa, având ca decor vechiul zid de apărare al cetății medievale a Clujului.

 

E „una dintre cele mai frumoase străzi pietonale ale orașului”, motivează organizatorii de la Asociaţia Daisler. Deci merita să primească flori. Strada mai e folosită, din când în când, pentru festivaluri de street food sau „scenete” medievale şi târguri de meşteşugari. „Avem cam 7-8 florării prezente, strada e mică, nu aveam loc de mai mult”, ne explică una dintre partenerele de proiect.

 

„Mai aducem scena şi suntem gata!”, zice Andi Dasizler, organizatorul evenimentului, prins în această după-amiază cu mănuşi de lucru pe strada Potaissa. E pregătită şi zona de „lounge”, cu paleţi coloraţi, cafea şi băutură. Se instalează zilele acestea şi scenă şi program muzical. Nu lipsesc mimii şi nici baloanele.

 

 

Evenimentul este organizat de Asociația Daisler și susținut de municipalitate şi Visit Cluj. Asociaţia Studenţilor Arhitecţi a intervenit pentru crearea standurilor şi a apărut şi o fântână.

 

Evenimentul e în desfăşurare în perioada 19-25 iunie.

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu