Închide

Formare profesională și antreprenoriat în mediul rural

Social by Actual de Cluj - feb. 27, 2015 0 407

Activitățile din cadrul proiectului „Formare profesională și antreprenoriat pentru mediul rural”(ID 130460) se vor derula până în luna noiembrie, 2015, au anunțat reprezentanții firmei beneficiare și a firmelor partenere: SC SIAB DEVELOPMENT SRL, SC INDUSTRIAL EUROSTAR SRL, respectiv SC ART NOUVEAU SRL.

Programele de formare profesională din cadrul proiectului vizează domeniile: lucrător drumuri și căi ferate, lucrător în comerț , babysitter, administrator pensiune turistică și competențe antreprenoriale.
Reprezentantul societății SIAB DEVELOPMENT, Mircea Abrudean, a explicat în cadrul acestei Confernințe că persoanele din grupul țintă beneficiază gratuit nu doar de cursuri și de diplome de calificare, ci și de experiență în domeniile respective de activitate:  „În cadrul acestui proiect suntem în măsură să le oferim cursanților și sesiuni de practică, pentru că avem parteneriate cu firme de construcții, care și-au arătat disponibilitatea să asigure instruire pentru cursanți, pe domeniul profesional lucrător de drumuri și căi ferate. Unul dintre partenerii noștri gestionează o pensiune turistică extrem cunoscută, prin urmare, persoanele care vor să se specializeze în această profesie pot, de asemenea, să vadă în realitate cum se conduce un astfel de business”, a apreciat Mircea Abrudean. Pentru că obiectivul general al proiectului vizează diminuarea șoamjului în mediul rural, beneficiarul și-a propus să-i ajute pe oameni să și obțină un loc de muncă, să nu se limiteze doar la a urma o serie de cursuri. Prin urmare, persoanele înscrise în grupul țintă beneficiază și de consultanță în ce privește găsirea unui loc de muncă.
Perntru înscrierea la aceste cursuri sunt așteptate în grupul țintă, persoane din mediul rural din județele Cluj și Satu Mare, cu vârste cuprinse între 18 și 62 de ani. Proiectul „Formare profesională și antreprenoriat pentru mediul rural”(ID 130460), este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul Cererii de propuneri de proiecte de tip grant nr. 141 ”Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă în Regiunea Nord-Vest”, Axa prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.2. ”Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 1.954.501,31 de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 1.856.776,25 de lei. Contribuția beneficiarului este de 97.725,07 lei. Grupul țintă este format din 470 de persoane, din care: 140 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 100 de persoane inactive, 80 de persoane ocupate în agricultura de subzistență, 50 de șomeri de lungă durată, 30 de șomeri tineri, 40 de șomeri din orice categorie, 15 manageri și 15 angajați

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare