Închide

Firmă din familia ACI Cluj face baza sportivă din zona Cartodrom. Societatea civilă vrea legarea ei de oraș

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 23, 2015 0 1623

Contractul scos la licitație anul acesta de către Compania Națională de Investiții a fost atribui societății Nord Conforest pentru peste 4,6 milioane de euro. Societatea civilă din Cluj a semnalat deja că societatea a început lucrările la baza sportivă și a promis inițierea unor dezbateri pentru legarea acesteia de oraș și de lacurile din Gherogheni.

Cum se face la primărie parcul „gras” pe care și l-a asumat Clujul, pe hârtie, pe axa est

„La fostul cartodrom au început lucrările pentru o bază sportivă de 10 hectare. Anunțul e că să vor încheia în august. Baza sportivă este rodul cererilor specialiștilor, oamenilor din zonă, printre care și cele ale grupului SOS, de a avea spații publice de anvergură în partea de est a orașului. O altă cerere satisfăcută este pietonalizarea aleii de lângă lacul 1 din Gheorgheni, folosită înainte ca bandă auto. Provocarea însă este de a lansa o dezbatere pentru a lega baza sportivă din spațiul fostului cartodrom de lacuri prin pepinieră. Astfel am avea cel mai mare parc al Clujului, de peste 60 de hectare. În principiu Parcul Est – Între Lacuri este acceptat de autorități în urma unei petiții cu aproape 3.000 de semnatari. Totuși, nu s-au făcut încă eforturi vizibile de a planifica amenajarea parcului și aici trebuie să intervenim noi pentru că miza e mare. La peste 60 de hectare, parcul e cea mai mare propunere din România de amenajare a unui spațiu public / parc după 1989”, atrage atenția activistul Adrian Dohotaru, de la inițiativa SOS Parcurile Clujului.

Proiect al primăriei preluat, licitat și adjudecat de Compania de Investiții 

Cine va face baza sportivă de 4,6 milioane euro dorită de primărie în Gheorgheni?

Primăria a pregătit proiectul bazei sportive de pe Alexandru Vaida Voievod fn încă din 2013. Pe un teren de aproximativ 9,4 hectare s-a propus de către Civitas Proiectare (cei care au câștigat proiectarea) un amfiteatru dar şi terenuri de baschet, minifotbal, tennis de camp, volei de plajă, badminton, dar şi o pistă de alergare, un parc aventură, o zonă de escaladă-bloc, una de paintball sau un skate-park, un loc de joacă pentru copii, într-o zonă delimitată de stăzile Lucia Sturza Bulandra şi Soporului.Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate în noiembrie 2013, realizarea parcului fiind evaluată la peste 22 de milioane de lei, din care construcțiile și montajul presupul peste 15,6 milioane de lei.

Terenul din zona Cartodromului a fost predat Ministerului Dezvoltării Regionale, ca liber de sarcini, la prima ședință a Consiliul Local de anul acesta. De asemenea, administrația a rezervat în buget peste 500.000 de euro pentru a cofinanța parcul din zona Gheorgheni după ce a primit promisiuni de la Ministerul Dezvoltării Regionale că va fi finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI), în programul național destinat susținerii sportului.

Inițial primarul Emil Boc intenționa să propună ca realizarea parcului din Gheorgheni să fie finanțat din fonduri europene, însă s-a reușit introducerea sa în programul CNI.
În aprilie anul acesta, Compania a lansat și licitația pentru contruirea complexului de agrement din Cluj- Napoca anul acesta. Contractul a fost estimat la peste 20,2 milioane lei (aproximativ 4,6 milione euro). La licitație au participat două societăți, Recon&Doje și Nord Conforest, iar contractul a fost atribuit către ultima dintre societăți care aparține familiei de firme ACI Cluj, controlate de familia Așchilean.

CIFRELE VIITOAREi BAZE SPORTIVE din GHEORGENI

Terenul pe care se propune amenajarea are suprafața de 93.659,50 mp și este situat în intravilan, la limita Cartierului Gheorgheni
Suprafața construită la sol: 2.055 mp,
Circulații total (carosabile, parcaje, alei și platforme betonate): 13.485,50 mp,
Sport și agrement – total: (terenuri sportive, piste alergare + ciclism + role, fitness, locuri de joacă): 13.383,50 mp,
Suprafata spații verzi total (gazon, pădure): 64.735,50 mp,
Finantarea investitiei se face din fonduri de la bugetul local si din alte surse.
Durata de realizare a investitiei: 6 luni.

sursa foto: Adrian Dohotaru (Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu