Închide

Firmă din Cluj dă 350.000 de lei pentru sportivi și artiști

Actualitate by Actual de Cluj - Mai 19, 2017 0 167

O firmă din Cluj dă 350.000 de lei pentru tineri sportivi și artiști într-un program de promovare a talentelor.

E a 12-a ediție a programului, derulat prin Fundația Pentru Comunitate, iar valoarea sponsorizărilor acordate în cadrul acestei ediții ajunge la 350.000 lei – sumă ce se adaugă celor aproape 2,9 milioane de lei de la cele 11 ediții anterioare, bani care au ajuns la 1.846 tineri.

Banii vin de la un distribuitor ungar de carburanți a cărui firmă românească e înregistrată la Cluj. ”Înscrierea unei solicitări de finanțare în acest concurs de proiecte este relativ simplă”, spune directorul Fundației pentru Comunitate, Andras Imre> e nevoie de prezentarea rezultatelor din ultimii doi ani și a obiectivelor de viitor, plus întocmirea exactă a bugetului pentru finanțarea cerută. Un solicitant poate cere până la 10.000 de lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a cumpăra echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 12-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului. Data limită e 17 iunie. Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta Beclea – Szekely, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert Markos, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

Firma care dă banii face parte dintr-un grup multinațional cu sediul central în Budapesta, ce are operațiuni în peste 40 de țări și aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu