Închide

Firmă de IT folosește inteligența artificială pentru motociclete de curse

Economie by Kristina Reştea - mart. 01, 2017 0 820

Un furnizor de servicii IT, companie multinațională cu centre în cinci orașe din România, lucrează la un proiect care vizează integrarea tehnologiilor IoT și inteligență artificială în testarea motocicletelor pentru curse.

Echipele din România nu sunt implicate în acest proiect, spun reprezentanții companiei. Programatorii din companii cu birouri în România lucrează însă și la alte proiecte care implică tehnologiile viitorului: o companie de software a dezvoltate o aplicație care supervizează recuperarea persoanelor cu dizabilități locomotorii. Echipe clujene de programatori şi ingineri lucrează la aparate folosite la diagnosticarea virusului HIV, a cancerului, a bolilor cu transmitere sexuală sau în cercetarea Zika.

Accenture anunță, în cadrul Mobile World Congress, un nou parteneriat cu Ducati Corse, parte a Ducati Motor Holding, lider mondial în producția de motociclete sport, care vizează integrarea tehnologiilor IoT și inteligență artificială în testarea vehiculelor pentru curse MotoGP. Ținta: procesul de testare a motocicletelor de curse ar trebui să fie mai rapid, mai ieftin și mai eficient, spun promotorii proiectului. Accenture Analytics, care este partener digital oficial pentru echipa Ducati care participă în campionatele mondiale MotoGP, a colaborat cu aceasta în ultima perioadă pentru a dezvolta o abordare a testării, bazată pe un motor personalizat de analiză a datelor. „Integrarea tehnologiilor Machine Learning face ca, odată cu creșterea cantității de date care intră în sistem, să se dezvolte și numărul de configurații care sunt disponibile pentru testare, pentru previzionări ale performanței cu o acuratețe mai ridicată. Instrumentele pentru vizualizarea datelor, concepute pentru o experiență de utilizare intuitivă, vor permite inginerilor care se ocupă de testări să interacționeze cu insight-uri, accesându-le în orice moment, pentru a crea o nouă perspectivă asupra configurațiilor și timpilor din curse. Acest lucru va genera mai multe rezultate, de la mai puține sesiuni de testare pe pistă, economisindu-se astfel timp, bani și efortul necesar anterior pentru testare și crearea de motociclete care devin mai inteligente cu fiecare test”, explică reprezentanții companiei.

Accenture este o companie multinațională de consultanță în management, soluții tehnologice și servicii de externalizare a proceselor de afaceri, având circa 394.000 de angajați. Compania a realizat venituri nete de 31,0 miliarde de dolari în anul fiscal care s-a încheiat pe 31 august 2015. Compania are peste 2.000 de angajați în România și centre în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Targu Mureș și Iași către companii din domeniile financiar-bancar, telecomunicații, industria auto, producție, bunuri de larg consum și energie.

Ce mai fac programatorii români

O companie cu sediu la Cluj coordonează din România un Centrul Global pentru Tehnologii Avansate – Advanced Technology Group (ATG), unde dezvoltă servicii de Data Analytics, Machine Learning și Artificial Intelligence pentru o serie de clienți internaționali, în special din SUA și Marea Britanie.

Specialiști din Cluj lucrează la proiecte de inteligență artificială

Altran, companie care are birou și la Cluj, e partener principal în proiecte cum este Solar Impulse, construcția și operarea primului avion alimentat exclusiv cu energie solară care a zburat în jurul Pământului.

Previziuni din IT 2017. “La nivel înalt este o presiune foarte mare pe rezultate. La nivel mic este o efervescență îmbucurătoare”

Echipe clujene de programatori şi ingineri lucrează la aparate folosite la diagnosticarea virusului HIV, a cancerului, a bolilor cu transmitere sexuală și, mai nou, în cercetarea Zika, unul dintre aparate fiind folosit de Crucea Roşie Japoneză.

Din lumea tehnologiei: clujenii lucreză la aparate folosite în diagnosticarea virusului HIV, Zika sau a cancerului

O companie de software din Cluj-Napoca a dezvoltate o aplicație care supervizează recuperarea persoanelor cu dizabilități locomotorii.

O companie de software din Cluj e “startup-ul românesc al anului”. Din 200 de nominalizări

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare