Închide

Festivalul de film Transilvania bifează record de bilete vândute, peste 90.000; proiecția cu număr record de spectatori ajunge la 3.300 bilete vândute

CulturăTop News by Actual de Cluj - Iun 13, 2017 0 299

Românii nu merg la filme, cinematografele sunt goale și se închid? Organizatorii festivalului de film Transilvania ar avea un cuvânt de spus împotrivă, după ce au anunțat azi că au vândut un număr record de bilete la ediția care s-a încheiat duminică; o singură proiecție a bifat recordul absolut al festivalului, peste 3.300 de bilete vândute.

Festivalul de film Transilvania face banul gros mai ales în această ediție, după ce organizatorii au anunțat că au vândut un număr record de bilete – peste 90.000 de tichete în cele nouă zile de festival, dintre care aproape 39% au fost cumpărate online. Numărul total de bilete vândute a crescut în acest an cu nu mai puțin de 14 procente față de ediția de anul trecut.

Oferta festivalului a fost în acest an de 225 de filme din 53 de țări, între care unul a fost mai special în ce privește numărul de bilete vândute: „Afacerea Pigot”, un film vechi proiectat în onoarea protagonistului Alain Delon pe care organizatorii TIFF au reușit să-l aducă acum la Cluj după eforturi de zece ani, a vândut peste 3.300 de bilete. Filmul a fost proiectat în piața Unirii. unde și filmul proiectat în deschiderea festivalului, „Regele Belgiei”, a fost aproape de record – au fost 3.000 de spectatori.

Numărul total de participanți – incluzându-i pe cei prezenți la proiecțiile gratuite în aer liber, workshop-uri, lansări, expoziții, dezbateri – se ridică la 130.000, arată aceștia – deci mai bine de jumătate dintre spectatori au fost plătitori de bilete.

Peste 1200 de invitați români și străini au sosit la Cluj în cele zece zile de festival. În topul celor mai vizionate filme se află și „Povestea iubirii” cu 3000 de bilete vândute, „Nebune de fericire” și „Dumnezeu să ne ierte”, filmul de închidere, ambele cu mai mult de 2000 de spectatori în Piața Unirii.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu