Închide

Festival de blues în muzeu, vineri și sâmbătă la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - nov. 02, 2015 1 295

Festival de blues în acest weekend la Cluj – și nu oriunde, ci într-un muzeu.

Festivalul Cluj Blues Fest se deschide vineri seara, cu un concert în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei – de altfel, sala e transformată în spațiu de concert două zile – vineri și sâmbătă.

Festivalul e organizat de asociaţia Clujul Cultural și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu susținerea Primăriei Cluj, Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj, companiilor EBS Romania şi Ursus. E a doua ediție după cea de anul trecut iar organizatorii sun că e singurul festival de blues, cel puțin din Ardealul de Nord. „Cluj Blues Fest propune două seri de muzică de calitate, cu formații din România şi Austria, SUA, cu artişti români, maghiari, austrieci şi nord-americani. De asemenea va avea loc un workshop de tehnici de instrumente de blues realizat de apreciatul artist Rareş Totu pentru copiii bolnavi de autism şi nevăzători”, explică organizatorul festivalului, jurnalistul Tiberiu Fărcaș.

Biletele se găsesc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei de mâine, și la Librăria Bookstory de pe bulevardul Eroilor zilnic între orele 10 și 21. Preţul unui bilet este de de 45 de lei pe seară.

Amatorii de lectură vor avea la dispoziție în sala de concert un stand de carte și CD-uri de blues și jazz, amenajat de librăria Bookstory.

Iată programul festivalului:

Vineri, 6 noiembrie

Vali SirBlues Răcilă (RO)
Rareş Totu (RO) 50/35 feat Dean Bowman (SUA). Invitaţi Aminda (RO), Peter Borza (AU)

Sâmbătă, 7 noiembrie
Marius Dobra Band (Austria)
A.G.  Weinberger (România)

Scrie un comentariu

Articole similare