Închide

Falub, pe banca tehnică la U: „îmi doresc să încep cu dreptul”

Sport by Actual de Cluj - sept. 23, 2017 0 291

E oficial, noul tehnician al Șepcilor Roșii e Adrian Falub: anunțul vine chiar de la club.

Într-un final Falub plecat de la UTA Arad și s-a întors la Universitatea Cluj după o pauză de doi ani; primul meci e chiar azi, cu Performanța Ighiu. “Chiar dacă acum suntem în liga a treia, să ajung cândva cu “U” într-o cupă europeană sau să câștig un campionat ar reprezenta pentru mine o performanță supremă. Deocamdată ne aflăm la acest nivel și ne gândim la următorul meci din campionat, care nu va fi deloc ușor. Performanța Ighiu este una dintre cele mai bune echipe din această serie, iar noi venim după o schimbare de antrenor și un rezultat negativ. Toate lucrurile acestea ne apasă puțin. Sper să facem un joc bun, pentru că avem jucători de valoare, cu experiență, care dacă se vor mobiliza vor obține cele 3 puncte. Îi respect pe cei de la Performanța Ighiu, știu că este o echipă dornică să producă surpriza, însă îmi doresc să încep cu dreptul”, a declarat Falub, pentru site-ul oficial al echipei.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în această vară, într-o partidă amicală câștigată cu 2-1 de “U” în Parcul Sportiv “Iuliu Hațieganu”. Înaintea acestui meci, “Șepcile roșii” ocupă locul 10, cu 4 puncte, însă cu un joc mai puțin disputat, în timp ce formația din județul Alba e pe 6, cu 7 puncte. Meciul e programat pe Cluj Arena de la ora 17.

Adrian Falub (centru), Cristi Pojar (stânga) și Marius Popescu (dreapta) au fost colegi de echipă la U , iar acum stau împreună pe banca tehnică foto: universitateacluj.ro

Adrian Falub (46 ani) a fost jucător la Universitatea Cluj între 1989 și 1996 și între 1997 și 1998, și a mai pregătit echipa în sezonul 2006-2007, când a reușit promovarea în Liga 1, dar și în 2015, când “Șepcile roșii” s-au calificat în finala Cupei României după o pauză de 50 de ani. Ca antrenor, a mai pregătit formațiile Sportul Studențesc, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu-Mureș, CSMS Iași, UTA Arad, ASA Târgu-Mureș și Concordia Chiajna.

Amintim, Falub a plecat în urmă cu două zile de la UTA Arad după ce, aflat sub contract ferm cu echipa, a plecat la Cluj ca să negocieze venirea pe banca tehnică. UTA a emis și un comunicat în care anunță încetarea acordului cu Falub: “Suntem în poziţia de a ne asuma o greşeală de strategie în ceea ce priveşte conducerea tehnică a echipei, în acest campionat. Considerând că pentru a obţine promovarea trebuie să ne bazăm atât pe un nucleu de jucători care să îmbine ambiţia tinerilor arădeni cu experienţa jucătorilor cu multe prezenţe în Liga I, cât şi pe o conducere tehnică experimentată şi conectată la fotbalul românesc, în momentul de faţă admitem că, cel puţin în privinţa antrenorilor, nu am ales calea cea mai corectă. Dacă în teren, la fotbalul de performanţă, valoarea individuală are un cuvânt greu de spus şi cu greu poate fi suplinită în totalitate de ambiţie, pe bancă trebuie să regăsim şi calităţi precum: caracterul, tactul, inteligenţa, respectul faţă echipă, culori sau oraş. Aflat sub contract ferm cu clubul UTA, domnul Adrian Falub a plecat ieri din Arad fără acordul clubului. Ulterior s-a aflat că a făcut acest lucru pentru a semna cu alt club. Noi dorim ca domnul Falub şi alte persoane interesante să ştie că aici este UTA şi că la noi nu are deloc trecere un astfel de comportament! Dar pentru că am dorit să încheiem subiectul, în cursul zilei de astăzi, am încetat raporturile contractuale cu domnul Falub, după ce domnia sa, la solicitarea noastră, a achitat suma simbolică de 10.000 de lei în contul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor pentru proiectul „Cu drag pentru viitor”, prin care se va renova compartimentul de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Judeţean Arad”.

Citește detalii:

UPDATE Sabău, pe bancă la următorul joc!Toate detaliile despre alegerea antrenorului la U Cluj

SPECIAL Omul de sacrificiu. Aventurile lui Falub în fotbalul românesc și anunțul neașteptat al acestuia: “Poate mă las în doi ani de zile!”

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu