Închide

Exproprieri suplimentare de 2 milioane pentru autostrada Sebeș-Turda

EconomieTop News by Actual de Cluj - Iun 19, 2017 0 213

Exproprieri suplimentare cu sume substanțiale pentru autostrada Sebeș – Turda, arată un proiect de Hotărâre de Guvern al Ministerului Transporturilor lansat în dezbatere publică în urmă cu câteva zile.
Proiectul se referă la o sumă suplimentară de aproape două milioane de lei – mai exact 1,82 milioane – pentru exproprierea a 60 de imobile cu suprafață totală de 48.630 metri pătrați. „Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Autostrada Sebeş – Turda – Lot 1 Secţiunea B, km 14+000 – km 17+000, aflate pe raza localităţilor Alba Iulia şi Sântimbru din judeţul Alba, sunt în cuantum total de 1.832 mii lei, şi se alocă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor”, arată proiectul aflat în dezbatere publică. Cum s-a ajuns la această sumă? Prin evaluarea unui expert autorizat, se mai arată în proiect. „Anumite lucrări cum ar fi amplasarea bretelelor 3 şi 4 ale Nodului Rutier Alba Iulia Nord plus relocare utilităţi, reconfigurare sens giratoriu existent, acces şi amplasament bretele 1 şi 2, acces proprietăţi şi amplasare zid de sprijin, relocare DN 1 partea de vest a autostrăzii, relocare conducte magistrale de gaz, rezultate ca urmare a soluţiilor tehnice proiectate, nu pot fi realizate în întregime în limita coridorului aferent Hotărârii Guvernului nr. 399/2014 astfel încât este necesar acest amplasament suplimentar”, mai precizează documentul.
Lotul I al autostrăzii are o lungime de 17 kilometri iar costul se ridică la 541 milioane de lei, bani din care 460 milioane sunt bani europeni. Ar fi trebuit să fie gata în octombrie anul trecut, dar acum lucrările sunt în pondere de 20% și se estimează că acestea vor fi gata în iunie 2018. În total autostrada are o lungime de 70 km și ar urma să lege Autostrada Transilvania, A3, de autostrada A1.

Proiectul Autostrada Sebeş – Turda se întinde pe teritoriul judeţelor Alba şi Cluj având o lungimea totală de 70 km, pe teritoriul judeţului Alba lungimea fiind de 62,1 km, iar pe teritoriul judeţului Cluj lungimea fiind de 7,9 km.

Instrument Motivare by actualdecluj on Scribd

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare