Închide

Expoziție mobilă despre cutremure la Cluj, e deschisă doar 5 zile

Educaţie by Actual de Cluj - mai 15, 2017 0 194

O expoziție mobilă despre cutremure va fi organizată la Cluj peste cinci zile și e deschisă doar încă pe-atâta.

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Măgurele (INCDFP) și Facultatea de Știința si Ingineria Mediului a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca organizează între 20 și 25 mai expoziția mobilă despre cutremure, în holul sediului facultății din Grigorescu, de pe strada Fântânele 30.

Expoziția se deschide de Noaptea Muzeelor, în 20 mai la  ora 18 și poate fi vizitată până la miezul nopții, în vreme ce între 22 și2 5 mai poate fi vizitată în fiecare zi între orele 12 și 18.
Expoziția Mobilă despre Cutremure – MOBEE reprezintă cel mai nou mijloc de informare cu privire la cauzele, caracteristicile și efectele cutremurelor și e rezultatul unui proiect național de cercetare inovator care a adus laolaltă seismologi de la Institutul Național pentru Fizica Pământului, artiști grafici de la Universitatea Națională de Arte și dezvoltatori de aplicații IT de la Siveco.
Participanții la expoziție vor putea afla unde au loc cutremurele în România, de ce zona Vrancea este atât de periculoasă, pot testa aplicațiile interactive, pot vedea machete printate 3D la scară mare și vor putea afla cât de pregătiți sunt în caz de cutremur.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu