Închide

 „Explore Romania”, aplicația gratuită prin care turiștii sunt invitați să descopere țara noastră

Sinteză știri naționaleSocial by Catalin Suciu - Mar 12, 2017 0 196

Ministerul Turismului a lansat pe 8 martie, la Târgul Internațional de Turism de la Berlin (Internationale Tourismus Börse – ITB) aplicația „Explore RO”, creată special atât pentru turiștii străini, cât și pentru românii care vor să descopere sau să redescopere România, aceasta fiind disponibilă în prezent în limba engleză.

Aplicația nu a costat nimic, este un parteneriat cu Eventya, o companie din Sibiu cu vechime în domeniu în ceea ce privește realizarea de aplicații pentru turismul românesc.

„Este un câștig bilateral, în sensul în care compania a venit și și-a oferit serviciile statului român pentru realizarea acestei aplicații. Asta arată că vorbim despre o companie românească în adevăratul sens al cuvântului. Câștigul din partea statului este că nu s-a folosit absolut niciun leu pentru realizarea acesteia. Urmează ca, în urma discuțiilor pe care o să le avem cu conducerea companiei, să semnăm un contract de mentenanță. Discutăm de pasul doi care înseamnă o upgradare zilnică a acestei aplicații și se va ajunge până la momentul în care inclusiv unități de cazare, chiar și agenții de turism care sunt licențiate de către Ministerul Turismului, se vor afla în interiorul aplicației, iar aceste pagini personale ale acestor unități de cazare sau agenții de turism vor fi administrate de către aceștia și pot introduce toate datele pe care le consideră necesare pentru a-și promova activitățile sau serviciile turistice pe care le oferă”, a explicat ministrul Turismului, Mircea Dobre, citat de Agerpres.

„În momentul de față, aplicația este un ghid în limba engleză care cuprinde mai toate atracțiile și destinațiile turistice din România. Este o aplicație care, la ora actuală, promovează România explicând într-o manieră concisă și structurată cele mai frumoase locuri, atracții și evenimente pe care un turist, un călător sau un om de afaceri le-ar putea face în România”, a punctat Ionuț Munteanu, co-fondator și CEO al Eventya, dezvoltatorul aplicației.

Aplicația este disponibilă în Appstore și Google Play, deci atât pentru dispozitivele Android, cât și iOS și, bineînțeles, este gratuită.

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare