Închide

Evaluare 2017: care sunt cele mai bune școli din Cluj

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 27, 2017 0 13188

Cele mai bune școli clujene la examenul de evaluare națională sunt școala Elf și „Emil Racoviță”, ambele din Cluj-Napoca.

Școala Elf a obținut o medie generală la evaluare de 9,56 și e urmată de colegiul „Emil Racoviță” (foto) cu 9,48 și „Avram Iancu” cu 9,11, urmate de colegiul național „Mihai Viteazu” din Turda, cu 9.06. De precizat, școala Elf are o singură clasă, în vreme ce „Emil Racoviță” și „Avram Iancu” au câte trei clase.

Școala Elf

Cea mai bună școală din mediul rural, în Cluj, e „Mihai Vodă” din comuna Mihai VIteazu, cu media 8,13, urmată de școala din comuna Frata cu 7,95 și cea din Căianu cu 7,68. „Aici discuțiile se pot purta despre câți copii ai avut și câți s-au prezentat în concurs, pentru că sunt și școli cu număr relativ mic de copii”, spune inspectorul școlar general Valentin Cuibus. „Lucrurile au ieșit așa cum am presupus după simulări. Procentul obținut de județul Cluj e după părerea mea bun, cred că este un rezultat bun, mai mare puțin decât cel de anul trecut, de 88,91%. De remarcat că avem o mie – 998 – de elevi cu media între 9 și 10 și 944 care au media între 8 și 9, deci 50% cu media peste 8”.

De cealaltă parte, pe ultimul loc în acest clasament e liceul cu program sportiv din Cluj-Napoca, cu o medie generală de 7,04, „deci o medie decentă pentru un liceu sportiv” după cum spune Cuibus. Pe penultimul loc e școala „Traian Dârjan” din Someșeni, cu o medie generală de 7,05.

Pentru elevii care au susținut în aceste zile examenul de evaluare națională urmează înscrierea în liceu. „Le cer elevilor să completeze cât se poate de multe opțiuni, calculatorul reacționează în funcție de informațiile pe care i le dai și dacă ai scris în ordine greșită calculatorul te repartizează unde ai cerut”, spune Cuibus. „Va trebui să ai zeci și zeci de variante, sunt școli, clase în care ultima medie de intrare va fi bine peste 9, poate 9.50. Ca să ai siguranța că nu vei rămâne pe dinafară e nevoie de cât mai multe opțiuni; nu vom aproba, ca anul trecut și acum doi ani, niciun transfer la medii mai mari. nici n-are rost să-ți depună, le-am refuzat pe toate anul trecut”.

Anul trecut au fost depuse 400 de cereri de transfer, dintre care 90% au fost respinse, în vreme ce restul au fost aprobate, în special, din cauza unor greșeli materiale, „adică tu ca părinte nu ai deschis ochii și copilul tău avea dreptul să ajungă la școală pentru că are media bună”.

În Cluj examenul a fost susținut în 93 școli în mediul rural și alte 67 în orașe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare