Închide

Europarlamentarul care grapinizează limba română își deschide reprezentanță la Cluj, în fabrică de pantofi

Politica by Actual de Cluj - nov. 09, 2017 0 807

O știți nu pentru că e europarlamentar, ci pentru lipsa cronică de simț al ridicolului și de stăpânire a limbii române. Acum aflați că Maria Grapini își deschide săptămâna viitoare birou de europarlamentar – la Cluj.
Eurodeputata ne anunță că săptămâna viitoare, o dată cu deschiderea oficială a biroului său de la Cluj, acordă și primele audiențe – deci dacă doriți să vă înscrieți, aflați că biroul îi va fi deschis în piața 1 Mai 4-5, la etajul 2, în 17 noiembrie la ora 11. Dacă nu știți unde e adresa, aflați că e vorba de clădirea fabricii de pantofi Clujana, ultima deținută de Stat în Cluj.

Grapini își deschide cabinet parlamentar și în Pitești, chiar mâine.

Între altele, Maria Grapini e cunoscută pentru că a scris un roman de dragoste cu pasaje copiate de pe Wikipedia și din alte părți. Concluzia reporterilor care au descoperit frauda, în cele ce urmează: „Reporterii Recorder au studiat opera literară a Mariei Grapini și au descoperit nu doar o doză considerabilă de ridicol, ci și o mulțime de fragmente luate cu copy-paste de pe internet. Asta nu o împiedică pe Maria Grapini să se compare cu Marin Preda și să-și treacă așa-zisul roman la rubrica „Activitate științifică”.

Ne aflăm, stimați cititori, în fața unui moment important. Prin contribuția decisivă a europarlamentarului Maria Grapini, colecția de falsuri intelectuale a politicienilor români virează, brusc, într-o direcție neașteptată. De la teze de doctorat plagiate, ajungem, iată, la literatură de dragoste.

„Viața între scrieri și transcrieri”, carte pe care Maria Grapini a publicat-o în 2012, conține fragmente copiate de pe Wikipedia, de pe forumul Sfatul Bătrânilor și de pe site-ul Info Travel Grecia, fiind asumate drept creație personală. Acestora li se adaugă dialoguri siropoase și considerații despre viață, fericire și reușită în afaceri, despre care avem toate motivele să credem că sunt originale și aparțin autoarei. Laitmotivul romanului, repetat de mai multe ori pe parcursul cărții și așezat, ca o cheie de boltă, la începutul, dar și la finalul poveștii, este, țineți-vă bine!, propoziția următoare: „Viața e frumoasă dacă știi să o trăiești”.”.
Romanul e o autobiografie. Citiți aici toate amănuntele.

Tot Grapini e cea care a scris, de Ziua Limbii Române, „Azi, de Ziua limbii române, aș vrea să decidem care este imagine câștigătoare ca imagine propusă pentru a fi imaginea României”. E cea care a dat numele unui nou curent de tocare a limbii române, „a grapiniza”, care are și un site dedicat.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare