Închide

E sigur 100%. CFR Cluj nu va juca în Europa!

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 19, 2017 0 671

Deși a achitat datoriile din tabelul creditorilor, CFR-ul are încă probleme cu ieșirea din insolvență. Au fost deja două termene la Tribunal, iar instanța a stabilit din nou un termen de judecată pentru luna mai.

Oficialii clujenilor susțineau că ar fi avut șanse să evolueze în cupele europene încă din această toamnă, însă clubul n-a trimis nici măcar cerere la Departamentul de Licențiere din cadrul FRF pentru asta. Probabil din cauza situației juridice încă neclare din punct de vedere juridic.

„Procesul de licențiere a cluburilor care au solicitat licența de participare la competițiile UEFA în sezonul 2017-2018 s-a încheiat astăzi, 19 aprilie 2017.

Au solicitat licența UEFA următoarele cluburi:
1. Fotbal Club FCSB SA
2. Fotbal Club Viitorul SA
3. Dinamo 1948 SA
4. Club Sportiv U Craiova SA
5. Asociația Fotbal Club Astra
6. Asociația Fotbal Club Botoșani

Aceste cluburi au primit licența pentru participarea la competițiile UEFA în sezonul 2017-2018 din partea Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond. Hotărârile instanței de fond au rămas definitive prin neapelare. Administrația de licențiere”, se arată pe site-ul FRF.

Conform regulamentului, pentru ca o echipă să aibă drept de joc în cupele europene, trebuie să iasă din insolvenţă cu cel puţin un an înainte de a depunde cererea pentru obţinerea licenţei aferente. Mai exact, dacă CFR iese din insolvenţă până pe 31 mai 2017, va putea depune cererea de licenţă pentru cupele europene abia la anul, deci, va putea fi eligibilă pentru sezonul european 2018-2019, dar clujenii susțineau că au găsit o portiță pentru a putea juca în Europa încă din acest sezon, dacă reușeau să iasă din insolvență.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare