Închide

E Grozav cu Turcia! România, un nou succes în meciurile amicale

SportTop News by Catalin Suciu - nov. 09, 2017 0 268

Națioanala României e campioana în meciurile amicale. După ce a învins-o pe Chile, tot la Cluj, România a depășit Turcia lui Mircea Lucescu.

Gheorghe Grozav a fost omul meciului și a reușit o dublă. România a dominat categoric prima parte, a fost superioară în cele mai multe momente ale jocului, iar turcii au preferat să se apere. Budescu pasează, e fotbalist rasat și pare noul lider al echipei. E decar, oricine ce-ar spune! Un călcâi, un dribling, viziune, pasă decisivă.

Pintilii închide tot și-l acoperă și pe Stanciu, retras în centrul lineiei mediene. Keseru e neinspirat, Deac se zbate în bandă, iar turcii dau semne că cedează. România atacă atunci când nu joacă sub presiunea rezultatelor și Grozav marchează înainte de pauză cu o reluare din careu.

La revenirea de la cabine, oaspeții forțează revenirea, dar se sting la fel de repede. Turcia e doar o umbră a formației de altădată.

Ai noștri presează în continuare. Budescu scapă cu doi fundași turci, întoarce elegant cu călcâiul la Pintilii, el îi trimite în centru lui Grozav, iar decarul marchează după ce își umilește doi adversari (68).

Lucescu se ridică de pe bancă și își îmbărbătează jucătorii, iar Turcia e aproape de gol, însă Dragoș Grigore respinge de pe linia porții (77).
E final de meci în Gruia, iar „tricolorii” bifează un nou succes care contează doar pentru palmares.

 

Echipele de start:

România: Pantilimon – Săpunaru, Chiricheș-cpt., Grigore, Toșca – Pintilii, Stanciu – Deac, Budescu, Grozav – Keșeru
Rezerve: Tătărușanu, Niță – Bancu, Moți, Hoban, Chipciu, Andone, Torje, Bicfalvi, Țucudean, Hanca, Ganea, Băluță, Bălașa, Tănase, Alibec
Antrenor: Cosmin Contra

Turcia: Tekin – Tufan, Aziz, Soyuncu, Turan – Inan, Yokușlu – Yazici, Ozyakup, Calhanoglu – Tosun
Rezerve: Babacan, Kocuk – Koybași, Demirok, Unal, Under, Turuc, Malli, Akbaba, Toprak, Karaman, Alkan, Yardimci
Selecționer: Mircea Lucescu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu