Închide

Doi minori au furat 10.000 de euro ca să-i joace la poker online și pariuri

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 14, 2017 0 244

Nu sunt încă majori, dar fac prejudiciu de 10.000 de euro după ce au furat electronic bani ca să-i joace la pariuri și să-și cumpere jocuri electronice. Li s-a înfundat după ce în final au fost prinși de polițiștii din Cluj.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Cluj-Napoca au descins în patru case la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 10.000 de euro, prin infracțiuni informatice. Un minor a fost reținut și apoi eliberat sub control judiciar.

S-a întâmplat în urmă cu două zile, când polițiștii, coordonați de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au efectuat patru perchezitii domiciliare, în Oradea și Sălard, județul Bihor, la persoane bănuite de infracțiuni din sfera criminalității informatice. „Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie 2016, doi minori ar fi efectuat 56 de operațiuni de transfer de fonduri, în cuantum de aproximativ 10.000 de euro, prin utilizarea, fără consimțământul titularului, a datelor de identificare a unor instrumente de plată electronică, pentru creditarea unor conturi de pariuri si poker on-line și pentru achiziționarea unor jocuri pentru telefon”, explică polițiștii. Ca să poată transfera banii, cei doi ar fi creat conturi folosind documentele de identitate ale unor persoane majore. În aceeași perioadă, cei doi minori ar fi retras din conturile de pariuri suma de 19.175 de lei.

În 12 aprilie unul dintre cei doi minori a fost reținut 42 de ore și eliberat, fiind cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu