Închide

Disputa legată de meciul cu Spania se mută în arena politică: Alin Tișe – „Clujul depășește Bucureștiul la calitatea vieții”

ActualitatePoliticaSportTop News by Actual de Cluj - mart. 03, 2016 1 1698

Senatorul liberal Alin Tișe este de părere că oficialii fotbalului românesc nu fac decât să apere niște grupuri de interese, distrugând astfel fotbalul românesc:

„Sunt profund nemulțumit față de modul incalificabil și nepermis în care este văzut meciul România-Spania de pe Cluj Arena, de această dată, de către un antrenor al unei echipe care se vrea campioană. Un antrenor de națională, cu un Președinte de FRF pe măsură sunt o pată pentru România. Am putea considera că sunt dezinformați, dar de fapt ei apără interesele impresarilor și a televiziunilor. Anghel Iordănescu pare să fie foarte îngrijorat acum de starea gazonului de la Cluj Arena (care va fi impecabil în 27 Martie 2016), dar nu a fost la fel de preocupat la meciul România-Franța de inaugurare, desfăşurat pe Național Arena, când stadionul era plin de mușuroaie, iar jucătorii riscau să se accidenteze lovind mai des mușuroaiele decât mingea”.

Tișe îl acuză pe Iordănescu că se chinuie să facă politică pe seama echipei naționale, folosindu-se de argumente foarte proaste: „E absolut firesc ca echipa Națională a României să-și dispute meciurile și pe Cluj Arena pentru că ea nu aparține lui Iordănescu sau Bucureștiului. Echipa Națională ne reprezintă pe noi toți, până la urmă. Și toată lumea știe că în alte țări civilizate, europene, precum Spania sau Germania, meciurile Naționalei nu de joacă doar în capitale, ci și în orașele din țară care dispun de stadioane omologate”. 

Senatorul liberal merge și mai departe sugerând că ar merita să le dăm o lecție reprezentanților fotbalului, după jignirile repetate adresate clujenilor: „În semn de protesc ar trebui să refuzăm găzduirea acesti meci. Nu ar trebui să acceptăm să fim tratați ca niște români de mâna a doua, mai ales că aici la Cluj Napoca am reușit să construim cea mai modernă arenă din România. Pe de altă parte, consider că incompetența și impostura de la nivelul federației și conducerii echipei naționale nu trebuie să afecteze dreptul clujenilor de a găzdui un astfel de meci.” 

De ce este Cluj Arena cel mai bun stadion din țară? Tot Tișe  este cel care vine cu argumente, dat fiind faptul că sub mandatul să de președinte al Consiliului Județean s-a dat drumul la licitația care a vizat proiectarea și construcția stadionului. De altfel, Tișe a prins și momentul inaugurării noului stadion și chiar a făcut demersurile pentru înființarea societății care administrează stadionul. Mai jos sunt datele tehnice în comparație datele care au vizat construcția Național Arena:

 

CLUJ ARENA
NAȚIONAL ARENA
Cost: 45 de milioane euro (TVA inclus)
Cost: 288 de milioane  euro (TVA inclus)   
Capacitate: 30.200 locuri
Capacitate: 55.000 locuri
Preț/scaun: 1100 EURO (scaune rabatabile)
Preț/scaun: 5236 EURO (scaune fixe)
Destinaţie: fotbal, atletism
Destinaţie: exclusiv fotbal
Categoria: UEFA Elite
Categoria: UEFA Elite
Cluburi sportive care își desfășoară activitatea în incintă:14
Cluburi sportive își desfășoară activitatea în incintă:0
Pistă de atletism: DA, cu toate dotările incluse
Pistă de atletism:NU ARE
Pistă de atletism interioara: DA
Pistă de atletism interioara: NU ARE
Săli de sport interioare: DA
Săli de sport interioare NU ARE
Deschis permanent publicului: DAPERMANENT
Deschis publicului: NU
Schimbare gazon de la inagurare – 0 ori
Schimbare gazon de la inagurare- 7 ori

Sentatorul liberal Alin Tișe (foto jos) susține că orașul Cluj Napoca a ajuns să depășească Bucureștiul la calitatea vieții, dacă se are în vedere atractivitatea pentru mediul de afaceri, numărul de parcuri industriale, evoluția pieței imobiliare, numărul de start-up-uri, etc. EL a subliniat că orașul Cluj Napoca nu ar trebui să fie într-o competiție cu Bucureștiul, ci cu standardele de viață cerute de clujeni: „Clujul trebuie să treacă la o nouă etapă: transformarea zonei metropolitane într-o veritabilă unitate administrativă care să se apropie de 1 milion de locuitori și care să beneficieze de servicii publice comune și eficiente: transport, apă, canalizare, aeroport, spital de urgență etc. Clujul se va definitiva treptat ca centrul economic și financiar al Transilvaniei. Deci, Clujul este un pol important de dezvoltare care trebuie să bucure.”

tise

 

 

Un comentariu

  1. Felicitari.Succes in continuare.Administratia locala culege roadele muncii incepute cu multi ani in urma.Laudabila pozitia primarului Boc de-a lua apararea Clujui.Nu-i prima data cand o face.Tineti-o tot asa.

Scrie un comentariu