Închide

Demis din funcție, fostul prefect Vușcan sare la gâtul lui Tișe: „nu pot să accept așa ceva”

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 07, 2017 0 819

Acum că nu mai e prefect de Cluj, Gheorghe Vușcan sare la gâtul președintelui Consiliului Județean Alin Tișe – au avut o colaborare proastă și multe proiecte sensibile ale Consiliului Județean nu au fost rezolvate.

„Am văzut o proastă funcționare și o proastă gestiune a unor proiecte de la Consiliul Județean”, spune el. „Eu nu pot să accept – sigur că s-ar putea să se schimbe relația cu Prefectura o dată cu schimbarea prefectului și o să recomand îmbunătățirea acestei relații – cum un lider de Consiliu Județean refuză să participe la comitetul județean pentru situații de urgență, refuză să participe la videoconferințe pe caniculă sau situații de urgență, cum să nu trimiți niciun reprezentant, el e și vicepreședintele comitetului județean pentru situații de urgență, prefectul e președinte iar președintele Consiliului Județean e vicepreședinte. Și la Untold i-am invitat de fiecare dată. Totul e bine când se termină cu bine, și o acțiune cu sute de mii de oameni, cu riscuri fantastice. Acestea trebuie gestionate. Toți eram obligați să ne implicăm în a gestiona această situație, cu instituțiile de forță, ISU și altele, cu Direcția de Sănătate Publică, Protecția Consumatorului. Trebuia să fie implicat și Consiliul Județean”.

Aceasta, din perspectiva comitetului județean pentru situații de urgență. Dar, spune Vușcan, Consiliul Județean are și probleme ale sale, mult mai mari, în special spinoasa situație a noii rampe de deșeuri a județului și gestionarea celei vechi. „Știți foarte bine, când cineva vrea să distrugă imaginea Clujului merge la Pata Rât la groapa de gunoi și vedem că un proiect de ani de zile a fost prost gestionat. Ba mai mult, dezastrul continuă, 200 metri a alunecat depozitul în pârâul Zăpodie și dacă în toamnă crește apa e blocat și din câte înțeleg eu cel care avea contract de neutralizare a gropii vrea să renunțe. E o problemă de ani de zile nerezolvată, se surpă muntele acela de gunoi în Zăpodie. Dacă excavezi vine tot muntele pe tine. Să faci dig – ce ghid să faci, zeci de metri înălțime. Și altă mare problemă, drumurile județene – am fost acum prin țară peste 1000 km, drumuri foarte bune, foarte bune și în sud, și în vest. Noi din păcate avem problemele noastre cu drumurile județene, am înțeles că se dorește, s-a pornit și foarte bine”.

Vușcan spune că nu a primit nicio explicație pentru această lipsă de colaborare și, în plus, altă problemă a Consiliului Județean e modul în care a gestionat preluarea terenului de lângă aeroport de la Direcția Agricolă. „Supărarea mai mare a fost când au contestat că de ce Direcția Agricolă a contestat în instanță terenul de la aeroport, care avea 12000 mp. păi Direcția Agricolă de nenumărate ori a scris, din 2011, am văzut documentele, hai faceți demersurile să îl preluați o dată, n-a făcut nimeni niciun demers. Dar mai mult, l-au preluat, treaba lor. Îl aveau, dar dați documentele, că e și la noi în inventar, nu ne putem înțelege noi doi șefi de instituții că îl trec eu în inventar, scoate-l tu de la tine. Trebuie documente, hotărâri de guvern prin care un teren trece, chiar dacă e proprietatea publică a statului, din administrația Direcției Agricole în administrarea Consiliului Județean. S-au supărat, prin presă am citit. Acum plec eu”.

Amintim, Gheorghe Vușcan a fost schimbat din funcție vineri după-masa printr-o decizie a Guvernului, în timp ce se afla în concediu de odihnă.

Citește și:

“După două luni a descoperit apa caldă sau cineva i-a arătat că e caldă”. Tișe sare la gâtul lui Vușcan

A apus vremea prefectului Vușcan. Cine îl înlocuiește?

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare